(SIDE2:) Da Heath Ledger døde, var hans eks-samboer Michelle Williams i Trollhättan sammen med deres felles datter Matilda. Williams spiller i Lukas Moodyssons siste film «Mammut» som i dag har norgespremiere under Kosmorama-festivalen i Trondheim.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ledgers brå død
«Mammut» sentrerer seg rundt to parallelle familiehistorier, den om det unge «vellykkede» paret som har en fillippinsk barnepike til deres datter i New York, og barnepikens familie i Manilla.

Det var imidlertid under siste del av innspillingen at Heath Ledger brått og sjokkartet døde. Dermed dalte de sterkeste lyskasterne plutselig ned over lille Trollhättan i Sverige.

SE VIDEO AV MAMMUT

HTML EMBED
video_embed(12247,1);

- Rå oppførsel
Lukas Moodysson sier til Side2 at han aldri hadde trodd at media kunne oppføre seg så rått som de gjorde i Sverige.

- Det som skjedde var jo ille for Michelle og Matilda, og vår anliggende var jo først og fremst å ta best vare på dem. Men jeg ble rystet over hvordan noen av fotografene oppførte seg, spesielt mot Matilda (2), hvor langt de gikk i å stikke kameraene sine opp i ansiktet på et lite barn, sier han.

Moodysson sier imidlertid at det var tydelig noen redaktører i svensk presse som besinnet seg. Han sier de bildene som ble tatt og som han oppfattet som mest invaderende aldri kom på trykk. Men det endret jo ikke fotografenes oppførsel.

Til topps i Sverige
«Mammut» gikk til topps på kinoene i Sverige da den hadde premiere og fikk meget god mottakelse. Mottakelsen i Berlin var diametralt motsatt på mange måter. Mens noen likte filmen, var det andre som virkelig hatet den.

Moodysson, som tidligere har laget så ulike filmer som «Tilsammans» og «Lilja 4-Ever» sier at han nesten ble mer engstelig da filmen fikk så voldsomt bra mottakelse i hjemlandet. Og at han liker at filmen skapte vei i vellinga i Berlin.

- Det må jo bety at den treffer noe når folk blir så sinte, sier han.

Ordinær premiere av «Mammut» er 3. april. Du kan lese et lengre intervju med Lukas Moodysson på Side2 i forbindelse med premieren.