Gå til sidens hovedinnhold

- Dere kan bli kastet ut når som helst

Line og Amir gikk fra bekymringsløs singelliv til å bli tvillingforeldre på kort tid.

HTML EMBED

SE VIDEO:Klikk på playknappen over for å se klipp fra «Luksusfellen.

(SIDE2): Onsdag kveld møter du det unge samboerparet Line Marita Smestad-Sandaas og Amir Miftari som slett ikke planla å bli foreldre så fort i «Luksusfellen». Både barn og en ny ordnet tilværelse har ført det unge paret ut i et økonomisk uføre som de ikke skjønner hvordan de skal rydde opp i.

Forbrukerøkonom og Luksusfelleekspert, Magne Gundersen, sier til Side2 at paret gjennomgikk en klassisk endring i livet der økonomien ikke hang med.

Lagde ikke oversikt
- Den familien måtte bli bråvoksne over natten. Det er jo tidenes omveltning å få barn, og disse gikk fra å være bare kjærester til å bli tobarnsforeldre. Når man blar om til et nytt kapittel i livet, må man sette seg ned og finne ut av ting. Det gjorde ikke Line og Amir, sier han.

På det meste brukte samboerparet 45.000 kroner i måneden. Når Line fikk utbetalt 19.000 netto og Amir 12.000 netto, sier det seg selv at det ikke gikk opp.

Men mest alvorlig var det at paret ikke hadde betalt depositum, og nå var huseierens tålmodighet tynnslitt.

- Dette er kjempekrise, dere kan bli kastet ut når som helst, sier Magne Gundersen i programmet.

LES MER OM LUKSUSFELLEN:

Her får Ingvild vite at hun har 50.000 i bøter
- Følte alt var en fiasko
- Det er helt høl i huet!

- En tabbe
Paret kjøpte mye babyting og Amir hadde skaffet seg en ekstra dyr bil han ikke klarte å betale avdragene på. I tillegg hadde han sluttet i jobben for å finne noe med bedre arbeidstid og som passet han bedre. Og paret skaffet seg enda en bil slik at de kunne kjøre til hver sin jobb.

- Amir tulla med jobb. Når man får økte forpliktelser, er det jo viktigere å ha fast inntekt. Det var en virkelig tabbe, sier Magne Gundersen til Side2.

- Det er storveis å ha to biler. Bare mennesker med to sikre inntekter, kan ha det, sier psykolog Cecilie Lynum i programmet.

Ikke bevisstløs bruk
Line Marita Smestad-Sandnaas er likevel ikke enig i at hun og samboeren var bevisstløse i forhold til hva de brukte penger på.

- Vi var jo ikke storforbrukere. Vi spiste ikke ute eller kjøpte fine, flotte klær. Det hele gikk til barneutstyr og bil, sier hun til Side2. Hun sier deltakelsen i «Luksusfellen» likevel gjorde at de fikk oversikt over økonomien.

- Nå vet vi hva vi skal bruke pengene på. Det er litt trangt, men vi trenger ikke å tenke på penger hele tiden. Det er på en måte friere, sier hun.

Men noe måtte paret likevel gi opp. Hva de måtte gi opp, kan du se i «Luksusfellen» i kveld.

- Det er jo litt flaut når det går dårlig. Det ødelegger meg når økonomien ikke er på plass, sier Amir i programmet. Line Marita sier til Side2 at det likevel er en liten pris å betale i å få ordnet opp i økonomien.

- Vi har det mye bedre nå, sier hun.

«Luksusfellen» ser du på TV3 onsdager klokken 20.30

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken