HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=l_Y_NOa6skJ9637q5DNxiQIQsWZMub-fV4TNUfitDacEJd536v5MdzFqLnyE4P8tXKHiCNojc2ItR_r8ie9UJU4RMKS9R2-S&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

(SIDE2): I kveldens episode av «Luksusfellen» reiser økonom Hallgeir Kvadsheim og klinisk psykolog Robert Speare til Skien.

Der bor Arni (32), som frem til 2015 hadde det meste på stell. Han jobbet som flislegger, bodde i enebolig på Skien med samboer og to barn, og hadde orden på økonomien.

- Vi hadde det egentlig veldig flott. Vi hadde etablert oss i et stort hus og fått barn. Alt var egentlig på stell, forteller Arni.

Men etter åtte år tok forholdet slutt. Det var et vondt brudd, og Arni var ensom. Det var da han begynte å spille på nett.

- Jeg så en reklame for nettspill på TV, og bestemte meg for å prøve. Du får jo et kick med en gang, og blir fort hekta. Det er et rush, selv når du taper får du et sug etter å vinne tilbake det tapte, sier Arni til Side2.

Tapte over én million kroner

I ettertid ser han at han brukte spillingen for å rømme fra virkeligheten.

- Jeg taklet bruddet med å begynne å spille. Du glemmer alt annet når du spiller. Man kan vel egentlig se på det som rus, du stimulerer noe i hodet som gjør at du slipper å tenke på det vonde. Så blir du samtidig hekta, sier Arni.

Men Arnis nye hobby kostet ham dyrt. I løpet av ett år hadde han tapt over én million kroner på nettspilling, og venner og familie kjente ham nesten ikke igjen.

På tre måneder spilte Arni bort 750.000 kroner. Ingen annen Luksusfellen-deltaker har hatt et så stort underskudd, forteller Hallgeir Kvaldsheim.

Vil avtabuisere spilleavhengighet

Arni åpnet seg om problemene til en nær kompis. Det var han som meldte ham på Luksusfellen. Først var Arni skeptisk, og ville ikke fortelle hele Norge om spilleavhengigheten sin. Samtidig var problemet blitt så stort at Arni forsto at han trengte hjelp.

I ettertid er han glad for at han var med på programmet.

- Jeg lærte noe viktig av Luksusfellen-ekspertene, nemlig å si ifra hvis man sliter. Jeg tror det er veldig mange mennesker som sliter og vi menn holder gjerne vonde ting for oss selv. Spilling er veldig tabu, så det er fint om jeg kan være med på å avtabuisere det litt. Jeg vet at jeg er langt ifra den eneste som har det problemet, sier Arni.

Se hvordan det går med Arni i Luksusfellen klokken 20.30 på TV3.

Her kan du lese flere saker fra Luksusfellen:

«Luksusfellen»: Natacha betaler sjelden regninger, men bruker over 5.000 kroner på én kveld på byen

«Luksusfellen»: Roger hadde ikke råd til å betale strømregningen, kjøpte likevel fly

Luksusfellen: Sondre (22) svindlet sin egen mor og søster