(SIDE2:) - Siden det var så små summer, så klarte jeg ikke å se helheten i det. Det er vanvittig høye månedlige gebyrer og renter, og det tenkte jeg overhodet ikke på, forklarer 34-åringen om det store forbruket vi fikk se i onsdagens «Luksusfellen».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Men når luksusfellen kommer på besøk, får Tommy klar beskjed.

- Det er jo ikke sånn i Norge i dag at folk ikke vet at det er dritdyrt å leve på kreditt og forbrukslån. Du har brukt så mye penger på tull og tøys at du ikke klarer å betjene gjelda di selv, sier økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim strengt.

- Har vært idiot
- Jeg er jo fullstendig klar over at jeg har vært en idiot når det gjelder penger. Jeg fikk etter hvert oversikten over hvor mye jeg betalte i gebyrer og renter, men da satt jeg allerede i fella, forteller Tommy til Side2.

Tommys økonomiske problemer startet etter at han ble skilt og flyttet inn i ny leilighet. Da kjøpte han rett og slett alt han trengte og hadde lyst på, på avbetaling, uten å tenke på konsekvensene.

- Alt skulle være dyrt, og fint og nytt. Det var kult og man kunne sikkert dra litt damer med det, forteller han i programmet.

Kjøpefest
De «nødvendige» innkjøpene inkluderte en ATV firehjuling, karaokeutstyr, flatskjerm, sofa, kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, surroundanlegg til PC-en, studiohøyttalere og gitar

- Det var jo helt fantastisk. det var jo så mye jeg hadde lyst på, forteller han.

- Da jeg var gift levde vi jo godt på at begge hadde gode inntekter. Etter at vi gikk fra hverandre fortsatte jeg å leve som om jeg hadde to inntekter. Jeg klarte rett og slett ikke å justere ned livsstilen, sier han.

Kjemperenter
Etter hvert begynte Tommy derimot å innse at han hadde tatt seg vann over hodet. over 20.000 kr i måneden måtte Tommy ut med i gebyr og renter på både forbrukslån, gammel gjeld (blant annet betalte han fortsatt ned på forlovelsesringer fra et tidligere forhold) og billån. Etter at andre utgifter også var betalt, gikk han 10.000 kr i minus hver måned.

Mange av disse forbrukslånene hadde renter på over 30 %

- Selv om jeg allerede hadde fått god oversikt over problemet da «Luksusfellen» kom på besøk, ble jeg sjokkert over de aller høyeste rentene, innrømmer han.

Unngikk inkasso
I motsetning til mange andre «Luksusfellen»-deltakere, klarte Tommy å holde seg unna inkassokrav. Men det var en evig kamp for å få det til å gå rundt.

- Det handlet om økonomi hver eneste dag, og hvordan jeg skulle få det til å gå rundt. Jeg ringte rundt til kreditorene på rundgang for å få betalingsutsettelse, og solgte unna tingene mine for å betale regninger. Men i disse nedgangstider er det ikke alltid så lett å få solgt ting heller, forklarer han.

- Det var veldig tungt, og de sier at man bare kan holde seg flytende på den måten et års tid.

Fått mye meldinger
Tommy forteller at det er tøft å få økonomien sin fullstendig blottlagt på TV, men at han er glad for at han gjorde det.

- Vi hadde allerede fortalt våre nærmeste hvordan det sto til på pengefronten, og i dag og i går har jeg fått masse meldinger på mobil og Facebook fra venner og kjente som har sett programmet, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Men det er klart det er tøft.

Nå har han fått en ordning med alle kreditorene om å betale ned gjelda på en periode over 15 år, og Tommy og samboer Bodil har fått en budsjett å leve etter.

- Og holde seg til det nye budsjettet går kjempefint, vi er veldig glade for at vi er på rett vei nå, sier Tommy som en