Egypt

AKTIV I EGYPT

Snertne, små boutiquehoteller skal du lete litt etter på de store, egyptiske charterdestinasjonene som Sharm el-Sheikh og Hurghada, men de finnes der også. Du finner dog flust med større hotellanlegg i femstjernersklassen. Om tilbudene utenfor portene ikke alltid er like sjarmerende, spares det lite på luksusen innenfor, og prisene er relativt sett lave.

I både Makadi Bay og Soma Bay (som tross navnet er en halvøy) noen mil sør for Hurghada finner du tette ansamlinger anlegg i øverste sjikt, og fantastiske snorklemuligheter på korallrevene rett utenfor.

Luksusdyr som er nysgjerrige på Egypt bør også vurdere et cruise på Nilen, men vær klar over at fem stjerner ikke er noen kvalitetsgaranti på dette markedet, så sjekk med erfarne reisende og turoperatører, for eksempel elvecruisespesialisten Escape.

SMITTEFERIE - mange feriemål krever vaksine

3 tips til luksus i Egypt

Camel Dive Club & Hotel: Et lite og trivelig designhotell i Sharm el-Sheikh, som særlig retter seg mot dykkere. En oase sentralt i byen, med et lite basseng som også brukes til dykkekurs.

Hyatt Regency Sharm el-Sheikh Resort: Blant de ypperste anleggene i Sharm el-Sheik. Her kan du virkelig slå på stortromma. Bestiller du en toetasjers Royal Villa får du en 114 kvadratmeters privat veranda med på kjøpet, men selv med et enkelt rom, vil du kunne kose deg godt.

La Residence des Cascades: Dette hotellet, som ligger øverst i Soma Bay sør for Hurghada med en grom utsikt over bukta, er medlem av Leading Hotels of the World, og tilbyr thalassoterapi og gode golfmuligheter.

Få tips til våre luksusfavoritter i:
MALLORCA
IBIZA
KANARIØYENE
TYRKIA
KRETA