Kreta

Søker du det virkelig gode liv på Kreta, vil den vesle byen Elounda på østkysten være et trygt valg. Du finner den noen få kilometer fra Agios Nikolaos, og her er det satset nesten utelukkende på luksushotell med fem stjerner eller mer. En gang var dette en rolig fiskerlandsby, og selv om turismen har overtatt, er det fremdeles rolig. Dette er nemlig ikke stedet for festglad ungdom, men mer for de som søker fred og ro i ferien.
Kreta har ellers et solid utvalg av luksuriøse villaer til leie, både ved kysten og innlands, noe som er spesielt verdt å sjekke ut om dere reiser mange sammen.
PS: Brilliant Gourmet Restaurant i Heraklion lever visstnok opp til sitt pretensiøse navn.

3 tips til Kreta

Elounda Beach: Prisbelønnet luksushotell, som feirer sine første 40 år med diverse spesialtilbud, men billig blir det likevel ikke. Blir du mot formodning lei stedets fasiliteter, kan du leie yacht eller ta en helikoptertur.

Blue Palace Resort & Spa: En femstjerners resort, også i Elounda, der du kan få innkvartering med privat «evighetsbasseng». Det forteller litt. Stedet har en spektakulær utsikt fra sin beliggenhet på en klippe, moderne spa, et utvalg gourmetrestauranter, og ellers det meste du trenger.

Saint Nicolas Bay Resort Hotel & Villas: Romantisk beliggende med praktutsikt over bukta og byen. Stedet har sågar sitt eget lille bryllupskapell, om det skulle friste. Stedet har selvsagt spa, et utvalg restauranter, samt kino, kunstgalleri og en seilbåt som kan ta dere med på private utflukter.

Få tips til våre luksusfavoritter i:
EGYPT
MALLORCA
IBIZA
KANARIØYENE
TYRKIA