Mallorca

10 TIPS TIL MALLORCA

Det sier vel sitt at vesle Mallorca har like mange Michelin-restauranter som Norge. Restaurant Tristan i Puerto Portals har sågar to stjerner. Ellers anbefales matglade Mallorca-turister å spise seg gjennom den vesle byen Deià nord på øya, der man i alle fall bør stoppe innom Es Raco des Teix.

På Mallorca, som på andre øyer i Balearene, har det vært en stor nyetablering av 4- og 5-stjerners hoteller de siste årene. En annen trend, som appellerer til mange livsnytere, er en økt satsning på vinferie, gjerne i kombinasjon med golf. Ballongturer over frodige vindistrikt er også populært.

De som vil unngå «harry-Syden» på Mallorca kan sikte seg inn mot byer som Illetas, Puerto Pollensa og El Toro, som alle har en mer eksklusiv profil. Sistnevnte, som du finner på sørvestkysten av øya, er et godt valg om du ønsker å bo luksuriøst midt blant lokalbefolkningen, da det her er få hotellanlegg, men et desto større utvalg eksklusive ferievillaer til leie.

3 tips til Mallorca

Hotel Port Adriano: El Toro er en by der mange turister bor i private villaer, men dette luksushotellet er et godt alternaiv om du foretrekker full service. Spa og golfbane hører med, og alle de 68 rommene har flott sjøutsikt.

Hotel Salvia: Dette vesle femstjerners hotellet i byen Sóller ble kåret til Europas nest mest romantiske av Tripadvisors brukere i fjor. Det koster å være kar, men bestiller du før 15. mars får du fem romantiske netter for prisen av fire. NB: Hotellet har tolvårsgrense.

La Residencia: På Mallorcas nordvestkyst finner du La Residencia, som stadig figurerer på lister over de beste feriehotellene i Europa, og både hovedrestauranten og spaet har utmerkelser i fleng. Hotellet huses i to herskapelige steinbygninger, og ligger naturskjønt nær gourmetbyen Deià.

Få tips til våre luksusfavoritter i:
EGYPT
IBIZA
KANARIØYENE
TYRKIA
KRETA