Tyrkia

Tyrkia, og da spesielt Antalya-kysten i sør, er en charterdestinasjon i enorm vekst, med firestjerners ferieanlegg så langt øyet kan se. Siden det lave prisnivået er det som lokker mange til Tyrkia, er det likevel relativ sett mindre satsing på det virkelig øvre luksussjiktet her, med Belek som et av de mest markante unntakene.
Belek, omtrent midt mellom Antalya by og Side, har satset hardt på å bli Tyrkias fremste golfdestinasjon, og golfere har en tendens til å ville bo og spise godt mellom slagene.

I tillegg har både Ving og Star Tour i år startet med pakketurer til Bodrum på sørvestkysten, en by som presenteres som Tyrkias svar på St. Tropez, og som lenge har vært en populær destinasjon og lekegrind for bemidlede tyrkere.

SMITTEFERIE - mange feriemål krever vaksine

3 tips til Tyrkia

Kempinski Hotel The Dome: Kempinski er en eksklusiv kjede, og dette stedet i Belek gjør ikke skam på merkenavnet. Du har tilgang til to golfbaner, spa med thalassoterapi og mulighet for å innta middagen i private sultantelt.
PS: Kempinski har også hotell i Bodrum.

The Marmara Bodrum: Dette vesle designhotellet har vunnet en rekke utmerkelser og er medlem av den eksklusive gruppen Small Luxury Hotels of the World. Det ligger litt opp i høyden med flott utsikt over Bodrum havn og havet.

Conny’s Hotel: Det er par uten barn som i størst grad etterspør luksus på sine sydenturer, og dette vesle designhotellet i feriebyen Side er kun for voksne. Det har bare 12 rom og et lite basseng, men kvalitet i alle ledd og et trivelig, nederlandsk par som vertskap. (Ikke la deg avskrekke av den litt skumle hjemmesiden.)

Få tips til våre luksusfavoritter i:
EGYPT
MALLORCA
IBIZA
KANARIØYENE
KRETA