(SIDE2): Pia Haraldsen (29) har vært borte fra rampelyset en stund, men nå er hun tilbake som reiseleder for TV-serien «LuksusFri», en programserie som skal sendes på diverse lokal-TV-er. Målet er å lage reiseprogrammer som kan fungere for de som også har en mer slunken lommebok.

- Luksus kan være så mye. Det er ikke bare dyre hoteller og spa, men også det å møte andre kulturer. Som da vi dro gjennom regnskogen. Det kostet ikke mye, men det var en fantastisk opplevelse. Luksus er å gjøre ting man ikke gjør i hverdagen, forteller Pia til Side2.

For tiden befinner hun seg på Kreta, der hun gjør opptak til programserien. Pia har allerede spilt inn flere episoder i blant annet Jordan og Karibien.

Underholdning
29-åringen sier hun fikk jobben som reiseleder fordi hun har reist mye både i jobb og privat tidligere.

- Men mange av destinasjonene har jeg ikke vært før, så de er nye også for meg. Jeg forsøker å gi seerne en kombinasjon av matnyttig informasjon, men også underholdning - jeg intervjuer blant annet lokale. Det skal være morsomt å se på også.

Til tross for lange dager med filming, blir det også tid til å nyte feriestedene.

- Jeg har fått mange positive inntrykk og opplevd mye, og har man en time fri så er det deilig å ligge i solen. Men dette er ikke ferie, selv om enkelte synes det kan høres sånn ut. Vi begynner tidlig om morgenen og holder på til utpå kvelden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjærligheten
Sist TV-seerne så Pia deltok hun i realityserien «Pia og Jasmin», der hun sammen med mamma Jasmin søkte kjæreste. Selv om Pia mener det er vanskelig når man er på jobb, ser hun ikke bort fra at det er mulig å finne drømmepartneren på ferie.

- Da vi filmen på cruiset i Karibien, så trodde amerikanerne at jeg og han ene i crewet var på bryllupsreise. Og at vi hadde med innleid fotograf, ler Pia, som også forteller at hun for tiden er singel.

- Jeg jobber mye og farter rundt, så det blir lite tid til kjæreste. Men dukker det opp en i løpet av sommeren, så hadde det vært hyggelig, smiler hun.

Tar regi
Må Pia selv velge favorittsteder, trekker hun på det.

- Det er vanskelig å nevne et sted. Av storbyer er London favoritten, fordi jeg har bodd der og kjenner byen godt. Ellers elsket jeg Cape Town, Miami... Og jeg skal dra tilbake til Jordan. Det var fantastisk å se Petra, et av de syv underverker, samt å dra på ørkensafari

Reiseserien er lavbudsjett, og Pia har derfor mye av regien på hvordan programmet blir seende ut.

- Det er veldig gøy og spennende å være med å bestemme, og ikke bare stå foran kamera, sier Pia.

LuksusFri kan du se på TV8 i Oslo, Asker & Bærum, Follo, Romerike, Sunnmøre og Buskerud, samt TV Vestfold, TV Østfold, TKTV, Kanal Lokal og Drammens Tidende.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!