Gå til sidens hovedinnhold

Lukter 200.000 dollar

Tankrederiene nyter godt av et knallsterkt marked.

Tankmarkedet har vært gjennom ny sterk uke og ratene er nær 200.000 dollar igjen for supertankerne.

NA24 - din næringslivsavis

Vårens knallsterke supertankermarked ser ut til å fortsette inn i tredje kvartal. Den siste uken har gitt ny oppgang i ratene ut av Midtøsten for VLCC’ene, og skipsmeglerhuset P.F. Bassøe ser ingen grunn til at det skal falle denne uken.

Sist uke har vært preget av god aktivitet og ratene har steget samtidig som listen over ledige supertankere i Midtøsten de nærmeste 30 dagene har sunket videre. Bakgrunnen er at befrakterne igjen har sett seg nødt til å dekke opp posisjoner. Selv om aktiviteten skulle komme litt ned denne uken, forventer Bassøe et sterkt VLCC-marked.

Nær 200.000
VLCC’ene sluttes nå på worldscale 237,5 fra Midtøsten til Korea, som er opp nye 20 poeng den siste uken. På timecharterbasis gir det rater på rett over 197.000 dollar per dag. Også vestover fra den arabiske golf krabbet ratene videre opp og endte før helgen på worldscale 155, eller 146.700 dollar per dag.

I Atlanterhavet har aktiviteten vært noe svakere for suezmax’ene, mens VLCC’ene har hatt mer enn nok av laster å gå etter. Ratene for VLCC’ene steg 7,5 poeng til ws 170 på strekningen Vest-Afrika til Mexicogolfen, som gir knappe 124.000 dollar per dag. Suezmax-raten fra Vest-Afrika kom derimot ned 15 poeng til ws 225, som gir fortsatt meget sterke 113.000 dollar per dag.

Uvanlig sterkt
Dermed er et uvanlig sterkt andre kvartal avsluttet. Andre kvartal er tradisjonelt et svakt kvartal for stortank som følge av vedlikeholdsstans for raffineriene.

Frontline, John Fredriksens tankrederi, handles da også til en kurs nær rekordnivåer. Mandag stiger aksjen 0,7 prosent til 359 kroner.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken