Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne nye it-jenta

Merk deg navnet Lupita Nyong'o først som sist.

(SIDE2): Hun har ligget litt under radaren en stund, men under Golden Globe fikk hun moteskribenter over hele verden til å gå i spinn av begeistring.

En av filmene som fikk flest nominasjoner til Oscar forrige uke var dramaet «12 Years a Slave». En av hovedrollene i filmen spilles av Lupita Nyong'o, og det er hennes debut i en spillefilm.

For rollen har hun allerede vunnet Screen Actors Guild og Critic's Choice Awards for beste kvinnelige birolle, samt blitt nominert til Golden Globe, BAFTA og nå sist Oscar. Og da hun kom skridende oppover den røde løperen i helrød cape-kjole fra Ralph Lauren på Golden Globe gikk sosiale medier amok.

Begeistret motepresse

«Ikke bli fornærmet på meg nå Ralph Lauren, men denne gangen er det DU som skal være glad for at hun vil bruke en av dine kjoler», skrev Iman under et bilde av Lupita på Instagram-profilen sin. «Lupita Nyong'o var selve definisjonen på eleganse på Golden Globe», twitret Vogue.

5729

Lupita er født i Mexico, oppvokst i Kenya og flyttet til USA for å ta skuespillerutdannelse ved Yale. Rett etter endt utdannelse fikk hun rollen i «12 Years a Slave», og nå ligger hele verden for hennes føtter, som det så fint heter.

Landet stor kampanje

Miu Miu har valgt henne som sitt ansikt for årets vårkampanje sammen med Elizabeth Olsen, Elle Fanning og Bella Heathcote, og designerne står i kø for å kle henne opp. Vi spår blitzregn av dimensjoner på Oscar i begynnelsen av mars, og setter umiddelbart Lupita på «one to watch»-lista.

Reklame

Stort salg på alt til løpeturen

Kommentarer til denne saken