Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal lusa fjernes

Til helgen skal det jaktes på hodelus.

(SIDE2): Folkehelseinstituttet (Fhi) og organisasjonen Lusfri Norge vil få bukt med lusa. Gjennom interesserte skoler oppfordrer de alle familier til å gre håret på jakt etter lus i helgen 29. til 31. august.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Samtidig inviteres familiene til 17.000 elever til å delta i Folkehelseinstituttets spørreundersøkelse om luseplagen. Elever på 42 skoler får utdelt hver sin konvolutt som inneholder det som trengs for at husstanden kan delta i spørreundersøkelsen: invitasjon til å delta, generell informasjon om hodelus og behandling av hodelus, en liten plastpose, spørreskjema og svarkonvolutt.

- Svarene vi får gjennom spørreundersøkelsen vil hjelpe oss til å gi bedre råd og foreslå nye tiltak for å redusere hodelusplagen, sier avdelingsdirektør Preben Ottesen ved Folkehelseinstituttet.

Undersøkelsen gjennomføres ved at alle i husstanden (også de voksne) blir gredd med en lusekam. Eventuelle funn av lus registreres på spørreskjemaet.

Målet er å få vite mer om forekomsten av lus blant barna.

Hodelusa holder til i hodehårene. Alle med hår på hodet kan få hodelus, uansett alder og hårtype. Lusene suger blod og bittene gir kløe.

Lusesmitte skjer ved at lus, oftest voksne lus, kryper fra en person til en annen når hodene legges inntil hverandre. Det er bare personer med lus som skal behandles. Hvis flere i familien eller omgangskretsen har lus, skal alle behandles samtidig for å hindre gjensmitte. Folkehelseinstituttet anbefaler fremdeles å bruke liniment med Malation. (Kilde: fhi)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg