Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg falt for hans øyne!

Helgens kongelige brudepar har lettet på sløret for tysk tv.

(SIDE2): Da Luxembourgs kronprins, eller arvestorhertug som er Guillaumes egentlige tittel, i slutten av april forlovet seg med belgiske grevinne Stéphanie de Lannoy, fortalte paret at det var kjærlighet ved første blikk.

I forkant av bryllupet ble paret intervjuet av den tyske tv-kanalen ZDF, og her forteller de mer om hvordan de møttes og hva som videre skjedde.

- Vi har kjent hverandre i åtte år, og merket allerede første gang at vi hadde en spesiell kontakt. Vi traff hverandre innimellom de neste årene, men for tre år siden startet «vår historie» som par, forteller Stéphanie, og suppleres av sin forlovede:

- Helt fra starten hadde vi lange samtaler, og vi fant ut at vi hadde mange sammenfallende synspunkter – og det fantes en «feeling», og det er noe man kanskje må lete lenge etter i livet.

Holdt forholdet hemmelig
Forholdet utviklet seg lenge i hemmelighet, og det var først da arvestorhertug Guillaume for et knapt år siden ble intervjuet i forbindelse med sin 30-årsdag, at han avslørte at han hadde en kjæreste.

- Vi er svært heldige her i Luxembourg, fordi pressen er svært respektfull i forhold til våre privatliv, og dette er nok hovedårsaken til at vi kunne holde forholdet skjult lenge, forteller Guillaume.

- Og vi ble beskyttet av våre familier og venner, som alle har vært svært diskrete, legger Stéphanie til.

Den kommende kronprinsessen sier det var viktig for dem begge å få ro, og at de trengte tiden for å bli bedre kjent. Hun forteller at de har vandret inkognito rundt i Brussel og andre steder.

- Vi kunne gå rundt i gatene uten å bli gjenkjent, og det var svært viktig for oss at vi fikk denne tiden for å legge grunnlaget for vårt forhold.

- Visste ikke det fantes slike menn
På spørsmål om hva hun liker best med Guillaume, svarer Stéphanie:

- Hans øyne! Jeg liker øynene utrolig godt. Dernest hans personlighet, hans karakter – som gjorde at jeg veldig raskt følte at jeg kunne snakke med ham om alt mulig. Det var noe jeg aldri hadde opplevd før, og jeg husker jeg fortalte en venninne at jeg ikke trodde det fantes slike menn.

- Det første jeg la merke til, var hvor godt vi passet sammen, hvor enkelt det var å snakke med henne, og jeg følte hun forsto meg. Jeg følte at vi var på samme sted, avslører Guillaume, og legger til:

- Naturligvis syntes jeg også at hun var svært vakker! Og alt dette la grunnlag for å videreutvikle forholdet.

- Gleder meg til å bli luxembourgsk
ZDFs journalist vil vite om Stéphanie kommer til å savne sitt hjemland.

- Jeg er født i Belgia, og det er der jeg har min familie og mine venner, men det er jo ikke slik at jeg mister dem selv om jeg flytter til Luxembourg.

- Jeg synes Luxembourg er et veldig vakkert land. Jeg har besøkt landet regelmessig i to-tre år, og har allerede fått oppleve mye. Landskapet er vakkert, slottene er vakre og jeg liker veldig godt Luxembourg by.

- Jeg er svært glad for å flytte til Luxembourg, og bli luxembourgsk statsborger. Jeg har blitt kjent med et land og et folk som helt fra første stund ga et svært sympatisk inntrykk. Jeg har alltid følt meg svært velkommen, også før vi ble offisielt forlovet.

Stéphanie avslører også at hun holder på å lære seg luxembourgsk.

- Jeg skjønner det allerede relativt godt...ja, det går bra, sier hun og Guillaume forteller at de regelmessig snakker luxembourgsk sammen.

Vil hedre sin avdøde mor
Nylig mistet grevinne Stéphanie sin mor, og i tiden etter ble det spekulert i at bryllupet kunnee bli utsatt.

- Det virket ikke riktig å utsette bryllupet, selv om det selvsagt er vanskelig å planlegge bryllup midt oppi sorgen over å miste sin mor. Men livet kan ikke stanse opp, og min mor ville heller aldri ønsket at bryllupet ble avlyst, sier Stéphanie, og legger til at selv om de feirer bryllup, vil ikke moren bli glemt.

Bryllupsgudstjenesten vil starte med ett minutts stillhet til minne om grevinne Alix de Lannoy, og under vielsen vil Stéphanie bære morens forlovelsesring.

Ønsker seg mange barn
Både Stéphanie og Guillaume kommer fra barnerike familier, og utelukker ikke at de selv kan få en tallrik barneflokk:

- Vi har i hvert fall begge hatt stor glede av å ha mange søsken, og vi ønsker det samme for våre barn, selv om vi selvsagt ikke aner noe om hvor mange barn vi kommer til å få, sier Guillaume.

Den luxembourgske tronarvingen sier det er en stor ære at det kommer så mange representanter fra utenlandske kongehus til bryllupet, og mener det viser det gode forholdet mellom de europeiske kongehusene.

- Jeg har allerede truffet en del av dem, og de jeg har møtt, har alle vært svært vennlige og hyggelige, forteller Stéphanie.

Både gleder og gruer seg
- Gleder du deg til bryllupet, eller gruer du deg?

- Begge deler! Vi er selvsagt spente, men gleder oss veldig. Det blir jo ikke et vanlig bryllup, men vi gleder oss veldig til å dele dette med hele landet, sier Stéphanie.

- Vi ser hvordan luxembourgerne gleder seg med oss, og det gleder oss, legger Guillaume til.

Klikk her for å se hele intervjuet.

Side2 er på plass i Luxembourg til helgens kongelige bryllup, som også sendes direkte på NRK1.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken