Øl

Espen Smith kan øl, og som foredragsholder og omreisende i øl snakker han villig vekk om øl, smak, historie og gode byggerier. Jørgen Bakken er glad godt drikke og har invitert med Espen for å komme til bunn i ølets verden. Det er en spennende og gøy verden.

Episoder

Vi bygger ølkjeller

Vi bygger ølkjeller

Glem vin, nå er det øl som gjelder. Hva slags øl skal du drikke om du vil bygge opp en ølkjeller som skal vare en tid, gjerne over år? Jørgen Bakken er klar med ordrelisten og historiker/ekspert Espen Smith vet hva vi skal høste inn.

Lytt

Small-image

Vi bygger ølkjeller

- -:- - / - -:- -
10: Ølbonus

10: Ølbonus

Dette er samtalene som gikk "bak kamera" eller som vi klipte vekk. Juleøl, tomtebrygg Bergensk Pale Ale og A Tale of Two Budweisers er stikkord når Espen Smith og Jørgen Bakken har snakket om øl.

Lytt

Small-image

10: Ølbonus

- -:- - / - -:- -
9: Øl til julematen

9: Øl til julematen

Det finnes et øl til enhver matrett du finner til jul. Denne episoden er din guide til en vellykket julemiddag.

Lytt

Small-image

9: Øl til julematen

- -:- - / - -:- -
7: Fatlagring

7: Fatlagring

Det finnes en måte å få god øl til å smake bedre. Hvem gjør dette? Hvordan gjør man dette? Og kan vi få tak i det, lurer Jørgen Bakken på, og historiker og ekspert Espen Smith har svarene vi alle tørster etter.

Lytt
Small-image

7: Fatlagring

- -:- - / - -:- -
6: IPA

6: IPA

Alle drikke det, men ingen vet helt hva det er. Jørgen Bakken har som mange andre blitt med på hypen og lurer på så mangt om IPA, historiker og ekspert Espen Smith har svarene vi tørster etter.

Lytt

Small-image

6: IPA

- -:- - / - -:- -
5: Juleøl

5: Juleøl

Det er viktig å være tidlig ute også med juleølet, men hva er det med juleøl? Hvor kommer det fra? Er det faktisk slik at vi drakk jul? Og hva slags grusomme og blodige skikker har vi slutet med? Og bonus: den nydelige og skrekkelige historien om julebukk, historiker og ekspert Espen Smith forklarer Jørgen Bakken hvordan julebukksikken kan leve igjen.

Lytt

Small-image

5: Juleøl

- -:- - / - -:- -
4: Bokkøl

4: Bokkøl

Bokkøl har en helt spesiell plass i norgeshistorien, og dette er gullstandarden for øl i Norge. Faktisk er ølet så spesielt at det ernæringsmessig kunne gått inn i 5 om dagen! Jørgen Bakken vurderer å bytte ut eple, men ekspert og historiker Espen Smith ber ham ikke helle nedpå hele glasset i en svelg.

Lytt

Small-image

4: Bokkøl

- -:- - / - -:- -
3: Session & Saison

3: Session & Saison

Jørgen Bakken er en begrepsforvirret mann som har gått i surr mang en gang i valget mellom Saison og Sesson. I dag, en gang for alle, skal du og han få nøstet opp i hva disse ølene er, hvor de kommer fra og hva de smaker, takket være ekspert og historiker Espen Smith. Bli med inn i en verden av smak og nytelse.

Lytt

Small-image

3: Session & Saison

- -:- - / - -:- -
2: Bayer

2: Bayer

Når sa du sist; kan jeg få en bayer? Bayer er det glemte ølen som med sin fylde passer bedre til høstens mat enn mye annet. Det sies også at dette er ølen som foretrekkes av kvinner. Stemmer dette? Er du, som Jørgen Bakken, nysgjerrig på bayeren, så kan vi lære mye av ekspert og historiker Espen Smith. Bli med inn i en verden av smak og nytelse.

Lytt

Small-image

2: Bayer

- -:- - / - -:- -
1: Pils

1: Pils

Hva kan vi egentlig om pils? Alt for lite, siden vi bruker pils som en fellesbetegnelse på lyst sommerøl. Men hvis du, som Jørgen Bakken, er nysgjerrig på denne leskende drikken, så kan vi lære mye av ekspert og historiker Espen Smith. Bli med inn i en verden av smak og nytelse.

Lytt

Small-image

1: Pils

- -:- - / - -:- -