Gå til sidens hovedinnhold

Lydopptakene i boks

Dagens Næringsliv slipper å utlevere de beryktede lydopptakene.

Etter flere ukers usikkerhet om hva som vil skje med lydopptakene som ble gjort i anledning Dagens Næringslivs (DN) sak om kriminelle som fikk sykemelding fra fengselsopphold er endelig avgjort, melder NTB.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

DN slipper likevel å utlevere lydopptak av telefonsamtaler mellom avisens journalist og de tiltalte, psykiater Pål H. Herlofsen og psykolog John G. Sandstrøm.

Saken har trenert rettsapparatet den siste måneden. I midten av oktober påla tingretten DN å utlevere lydopptakene, nesten fjorten dager senere begjærte lagmannsretten at utlevering ikke tas til følge. Tirsdag opphevet Høyesteretts kjæremålsutvalg lagmannsrettens kjennelse, men fredag tok saken en ny vending da lagmannsretten opphevet tingrettens beslutning og avviste begjæringen om utleveringspålegg.

- Lagmannsretten har avvist utleveringspålegget og mener tingretten har gjort sitt vedtak på feil grunnlag. Saken skulle ikke engang vært behandlet. Dette var som ventet og slett ikke overraskende, sier en fornøyd sjefredaktør Amund Djuve til NTB.

Sandstrøms forsvarer Tor Erling Staff framsatte begjæringen om utlevering av lydopptakene på vegne av begge de to tiltalte.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler