ULLEVAAL (NA24): Med Atle Brynestad på eiersiden skulle Lyn bli hele hovedstadens klubb. Slik er det ikke nå.

NA24 - din næringslivsavis

Håper på pluss i 2011
- Kjerneområdet vårt de tre neste årene er Oslo Vest. Det bor 200.000 der, og området har sterk kjøpekraft, fastslo Lyn-direktør Erik Langerud da klubben presenterte sine redningsmenn torsdag ettermiddag.

- Dette styrker vår målsetting om å bli hele Oslos klubb. Samtidig håper jeg Lyn består og kommer styrket ut av det de har vært gjennom. Oslo-fotballen trenger Lyn, sier Vålerenga-direktør Pål Breen.

Satsingen på vestkanten gjenspeilet seg i de 14 rike onklene som nå er på plass.

Les også: Disse 14 skal redde Lyn

- Det har vært tider der Lyn har jobbet mot hele Oslo. Nå skal vi begynne i lokalmiljøet vårt, og gå på klubbens nærmeste venner, sier styreleder Oddbjørn Lende i Lyn AS til NA24.

28 millioner skal pløyes inn i klubben, og i 2011 håper Ullevaal-laget på å ha positiv drift. I juni la klubben opp til et samlet underskudd på 72 millioner for 2008, 2009 og 2010 på et investormøte på Aker Brygge.

Lavere 2009-budsjett
Siden har riktignok to spillere blitt solgt og Atle Brynestad forsvunnet ut sammen med en betydelig gjeldspost. Men bare 12,5 millioner er så langt på plass i friske aksjonærmidler.

Mens budsjettet ved starten av 2008-sesongen var på 76 millioner, forteller styreleder Lende at Lyn neste år får 60-65 millioner å bruke. Samtidig legges det opp til et driftsunderskudd på åtte millioner.

Langerud fastslo torsdag at Lyn likevel satser på å bli blant de fire beste.

- Vi skal ha en kraftig forsterkning av vårt kommersielle fokus. Alle inntektsbringende områder må mye opp, og samtidig må vi ha kraftig kontroll på kostnadssiden, sa Lyn-direktøren.

- Kapitalen vi har hentet inn skal bringe oss gjennom 2009. Den første virkelige prøvekluten på hvor langt vi kan nå på inntektssiden kommer i 2010, kommenterer Oddbjørn Lende i Lyn AS.

PS: Etter å ha hentet inn 12,5 millioner sitter FC Lyn Oslo igjen med mer enn 50 prosent av aksjene i Lyn AS, men vil uansett beholde ti prosent. Dersom 90 prosent av aksjene går ut for 28 millioner, verdsettes hele Lyn AS til 31,1 millioner.

LYNS NYE EIERE:

- East West Holding AS (Eies av Even Winje)
- Jasto Invest AS (Axel og James Stove Lorentzen)
- Eitzen Invest AS (Axel C. Eitzen)
- Gluteus Medius AS (Tom Bergesen)
- Herman Billung (toppsjef i John Fredriksens tørrbulkrederi Golden Ocean)

Disse fem har gått inn med rundt to millioner hver. Ni andre legger ut vel 2,5 millioner til sammen:

- Øystein Moan (Visma-leder)
- Gram International Inc. (Peter Gram)
- Kreti og Pleti Invest AS (Oddbjørn Lende)
- Dybwad-Olsen AS (Lyn-legenden Ola Dybwad-Olsen)
- Rolf Wikborg
- Kim Thorkildsen
- Stein Wessel-Aas
- Finn Bjelke
- FC Lyn Oslo