Gå til sidens hovedinnhold

Lysere i New York

Oppløftende jobbvekst preger Wall Street.

Den amerikanske futureshandelen indikerer en positiv start på børsdagen for investorene på Wall Street. Oppløftende sysselsettingsrapport fikk futurene til å snu i pluss.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative klatrer 0,07 prosent, mens det er langt mer fart i de andre kontraktene for de to andre nøkkelindeksene. Nasdaq-futuren stiger 0,21 prosent, mens S&P 500-futuren løftes 0,30 prosent.

Onsdag sendte overraskende skuffende makrotall aksjene ned på Wall Street. Innkjøpssjefindeksen ISM viser at det ventes en nedgang i den amerikanske industriproduksjonen som igjen kan ramme den amerikanske økonomien.

Torsdagens ADP-rapport overrasker på den positive siden. Sysselsettingen i det private næringslivet økte med 40.000 i desember, noe som er godt over forventningene på 33.000. Arbeidsmarkedet vies mye oppmerksomhet nå som både boligmarkedet og resten av økonomien viser klare svakhetstegn. Rapporten som kommer fra konsulentene i ADP og blir brukt som en indikasjon på hva den offisielle arbeidsmarkedsrapporten som slippes fredag inneholder.

Det var også færre førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd den siste uken i fjor. Antallet sank med 21.000 til 336.000 i forrige uke. Økonomene hadde ventet at antallet ville havne på 345.000.

Den videreførte ledigheten steg med 46.000 til 2.761.000. Dette er det høyeste nivået siden oktober 2005.

State Street Corp. setter av 279 millioner dollar for å dekke opp for potensielle søksmål fra tap knyttet til investeringer i subprimelån.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021