Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg har gått i terapi

Prinsessen forteller at hun følte seg ensom.

I septembernummeret av gatemagasinet «=Oslo/=Norge» snakker prinsesse Märtha Louise (42) om en vanskelig tid som tenåring.

- Jeg var innmari usikker, innrømmer hun i magasinet.

Prinsessen forteller at det var først etter at hun begynte å gå på kurs ved Holistisk Akademi i hovedstaden som voksen at ting begynte å falle på plass.

- Jeg begynte å akseptere hele meg. Det endret livet mitt. Hele livet hadde jeg strevd med å integrere prinsessen og privatpersonen. Jeg har vært langt nede i forhold til å takle livet, sier hun til magasinet, ifølge ukebladet «Her og nå».

I det åpenhjertige intervjuet forteller prinsessen at hun gikk i terapi.

- Ja, litt forskjellig. Gjennom tenårene var jeg veldig usikker. Jeg lurte på hva som var riktig av meg å si. Hvis noen kritiserte meg, tok jeg meg veldig nær av det. Jeg har hatt mye dårlig samvittighet for å føle meg nede når jeg er så privilegert, forteller hun.

Prinsessen gir intervjuet i forbindelse med utdelingen av «=Norge»-prisen, som i år gikk til Märtha Louise.

I begrunnelsen for hvorfor prinsessen fikk prisen heter det ifølge kongehusets hjemmeside:

I et stadig kaldere samfunn som preges av fremmedgjorthet og mangel på medlidenhet, er kampen for omsorg og individuell verdighet ekstra viktig. Prinsesse Märtha Louise har i en årrekke vist et spesielt engasjement for barn og mennesker med nedsatt funksjonsevne. Denne innsatsen er ekstra viktig, fordi den handler om mennesker som ofte ikke har sjansen til å yte uten hjelp fra andre.

I intervjuet forteller hun også at hun syntes Ari Behn var litt irriterende til å begynne med. Det kan du lese mer om her.

Det siste året har prinsesse Märtha Louise bodd i London sammen med Ari Behn og sine tre døtre Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Kommentarer til denne saken