Gå til sidens hovedinnhold

Märthas forlag klager til PFU

Bazar Tales, som står bak Märtha Louises eventyrbok, klager Dagbladet inn for PFU.

(SIDE2): Forlaget skal gi ut eventyrboken der prinsesse Märtha Louise er redaktør. Det er 200 eventyrtekster fra hele verden som er valgt ut til å være med i prinsessens nye eventyrsamling.

I helgen ble det klart at enkelte av eventyrene, som er oversatt av Pål Bang-Hansens far, Odd Bang-Hansen, er brukt uten at rettighetsinnhaverne, altså Bang-Hansen-familien er spurt.

- Märtha er en hykler og en snylter, sa en rasende Pål Bang-Hansen over forsiden av Dagbladet.

Les mer om saken her:- Märtha kan ikke klandres

Nå klager forlaget saken inn for PFU fordi forlaget mener de ikke fikk tilsvar i Dagbladet på at kritikken av prinsesse Märtha var uberettiget.

«Forlaget er systematisk blitt nektet relevant tilsvar i tre oppslag som har skadet Prinsesse Märtha Louises omdømme samt hengt ut forlaget. Forlagets skriftlige kommentar sendt Dagbladet lørdag, ville avslørt at Dagbladets sitat fra brevet til Bang-Hansen-familien, som de påsto var sendt av prinsesse Märtha Louise ved hennes personlige sekretær, faktisk var fra forlaget.

Det betyr at Dagbladet hadde tilgang til brevet, og allerede før første oppslag visste at Märtha IKKE var en tyv og en hykler. Kommentaren Dagbladet ikke trykket, ville også avslørt at det var forlaget som selv varslet familien Bang-Hansen om feilen forlaget hadde begått, en måned før utgivelse» står det i pressemeldingen fra PFU.

Dagbladet visste ikke om PFU-klagen da Side2 ringte dem onsdag formiddag. De ønsker ikke å kommentere saken så lenge den er under behandling.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren