Gå til sidens hovedinnhold

Må låne to milliarder

Bilistene i Bergen må forberede seg på mer bompenger. Kommunen skal låne 2 milliarder til veiprosjekter.

Skal Ringvei vest nå frem til Liavatnet og Bybanen til Lagunen innen 2013, må Bergen kommune låne to milliarder kroner til. Lånet kommer i tillegg til lånet på rundt 1 milliard kroner som kommunen tar opp for å sikre rasjonell drift på Ringvei vest mellom Dolviken og Sandeid, og på Bybanen fra sentrum til Nesttun.

For å finansiere disse milliardlånene, foreslås det nå å forlenge bompengeperioden med fire år, skriver Bergens Tidende.

- Vi trenger pengene for å kunne fortsette anleggsarbeidene på Ringvei vest uten opphold fra 2010. På samme måte er det et sterkt ønske om å fortsette byggingen av Bybanen fra Nesttun til Lagunen uten opphold i anleggsarbeidene, forklarer byråd for miljø og byutvikling, Lisbeth Iversen.

Hun understreker at veisystemet er i ferd med å kollapse, og at det derfor er helt nødvendig å holde trykket på de to prosjektene.

Penger fra staten til de to prosjektene er ifølge BT bortimot utelukket før tidligst om ti år, og dermed er det kun flere år med bompenger som kan hindre halvferdige prosjekter og stans i byggearbeidet.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial