Gå til sidens hovedinnhold

- Må slutte å syte

Unni Lindell og Anne B. Ragde mener Forfatterforeningen må slutte å syte og heller se fremtiden med frie bokpriser i øynene.

I en kronikk i Aftenposten onsdag skriver Anne B. Ragde og Unni Lindell at de oppfatter Forfatterforeningen og dens leder, Anne Oterholm som sutrete.

- Selger mer av alt
Til tross for at bokhandlerne hevder de selger mer av alle typer bøker, også den smale litteraturen, holder Forfatterforeningen på at den nye bokavtalen er negativt utslagsgivende for smal litteratur.

- Oterholm velger å overse og overhøre tallene som sier at alle bøker selger mer, skriver de. Ragde og Lindell meldte seg ut av Forfatterforeningen i fjor. De mener at Forfatterforeningen må fremstå mer som en fagforening og jobbe sterkere for forfatternes økonomiske hverdag.

Pensjon, barselpermisjon, bedre royalties på pocketbøker er temaer de bringer opp som de mener foreningen burde jobbe mer med.

- Ikke personlig
Anne Oterholm sier til Aftenposten at hun ikke tar angrepene personlig og at hun mener det er offensivt når hun vil ha på bordet hva nest-bestselgerne selger i bokhandlene og ikke bare topptallene. Hun sier også at foreningen jobber for at blant annet bestselgerforfattere skal få en større andel royalties enn i dag.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken