Gå til sidens hovedinnhold

Må stå skolerett i rådhuset

Mandag ettermiddag må Per Ditlev Simonsen redegjøre for «tantene i Sveits» .

Det var før helgen det ble kjent at Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen og hans familie skal ha disponert hemmelige konti i Sveits, som av familien skal ha gått under kodeordet «tantene i Sveits».

NA24 - din næringslivsavis

Klokken 14.00 mandag ettermiddag må den avtroppende ordføreren stå skolerett i rådhuset for kommunens forretningsutvalg. I utvalget sitter, i tillegg til ordføreren selv, Aps byrådskandidat, Rune Gerhardsen, varaordfører Svenn Kristiansen, Høyres Bård Folke Fredriksen og SVs kandidat til ordførervervet Knut Even Lindsjørn.

Må svare for seg
Forretningsutvalget er kommunens valgkomite og forbereder alle valg som skal foretas av bystyret. Der må ordføreren forklare seg om hele denne saken, og kommer muligens også inn på hvorfor hans formue gjorde et hopp på nær to millioner kroner i 1995, det året han innrømmet å ha gjort opp kontoene.

Etter tre dager med støy rundt den tidligere forsvarsministeren, stortingsrepresentanten og skipsrederens økonomi, er det et stort behov for avklaring på hvor mye penger som sto på kontoen, hvor de kom fra, hvor det ble av dem og om de ble skattet.

Formuen tredoblet
Ifølge Aftenposten ble formuen tredoblet fra 893.000 kroner til 2,7 millioner kroner i 1995, samtidig ble den innrapporterte ligningsmessige inntekten doblet fra 1,6 til 3,1 millioner kroner. Ditlev-Simonsen kan ikke svare på hvorfor formuen økte så mye.

DN skriver at familien skal ha investert penger fra «tantene i Sveits» i minst én norsk eiendom. I hytteboken på hytten på Gålå takkes «tantene» for oppgradering av komplekset, som skal ha foregått på begynnelsen av 90-tallet.

Hytten eies nå av Cecilie Ditlev-Simonsen, og hun skal ha arvet den av sin mor, som døde i 1990, skriver avisen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå