(SIDE2): Når det kommer til å skape ikoniske leppestifer, tenk Ruby Woo, er det MAC som regjerer.

De har iløpet av årene hentet inn en rekke kjente mennesker som har vært delaktig i å skape nye kolleksjoner, blant annet Miley Cyrus, Lorde, Nicki Minaj, Rihanna, Ellie Goulding, Proenza Schouler, og sist ut i rekken er Giambattista Valli.

MAC + Giambattista Valli

Moteskaperen er selv glad i å bruke blomsterdekorasjoner i sine kolleksjoner, og han har derfor naturligvis brakt med seg denne inspirasjonen til leppekolleksjonen sin.

Matte leppestifter

Leppestiftene han har utviklet er alle matte, og kommer i toner fra aubergine til rosa. Han har også utviklet et produkt som gir en skikkelig glossy effekt, som gjør at du enkelt kan ta leppestiften fra dag til kveld.

- Jeg liker en matt tekstur, fordi det ser både grafisk og moderne ut. Det passer godt på dagtid, men til fest kan du godt gå for mer glossy lepper, sier den franske motedesigneren til Bellasugar.

- Det er som med cocktailkjolen, du kan bruke den med flate sko på dagen, og når du skal på fest kan du bytte sko, Akkurat slik er det med leppestiften. Den glossy effekten gjør det hele morsommere, sier han.

Alle nyansene er inspirert av stoffprøver fra Vallis tidligere kolleksjoner. Han ønsket å skape en minikolleksjon av farger som represenerer hans design og estetikk; blomstrende toner, og teksturer som skiller seg ut.

- Elsker alt som er praktisk

Med denne kolleksjonen gjør MAC noe helt nytt, nemlig at innpakningen har fått samme fargen som leppestiften.

- Jeg er en person som elsker praktiske ting for kvinner. Det skal være vakkert, men samtidig vakkert. Jeg tror det er mye enklere for kvinner når de kan se ned i vesken, og se hvilken farge de skal ha, uten å måtte åpne opp leppestiften, sier han.

Og det har han nok rett i. Spesielt om du er som undertegnede, og til stadighet har minst fem leppestifter liggende.

Om man ser på designerens kreasjonen, kan man nok konkludere med at Valli er over gjennomsnittet glad i blomster, og at det ikke er særlig overraskende at leppestiftkolleksjonen er inspirert av nettopp blomster.

Se noen av hans blomstrende kreasjoner her:
(Sminken for showene er som oftest gjort av MAC.)