Apple har søkt om et par nye patenter, som kan si noe om hvilke planer selskapet muligens har for fremtidige produkter, skriver TechCrunch.

En patentsøknad betyr ikke at det det blir noe av ideen, men det kan gi forbrukeren en liten pekepinne om hvilke tanker teknogiganten har for fremtiden. En av de mest interessante søknadene fra Apple er en «alt-i-ett»-maskin som ser ut til å kunne være en miks av MacBook og iPad.

Apple Insider har sett nærmere på patensøknaden, og skriver at det dreier seg om design som likner MacBook, men med en berøringsskjerm som kan løsrives fra hovedenheten.

Apple-konkurrenter som Microsoft og Samsung har allerede liknende produkter på markedet, men Apples versjon skiller seg ut ved at skjermen og hovedenheten kommuniserer med hverandre trådløst, selv om de koblet fra hverandre fysisk.

Det betyr at data- og grafikkprosessorer fremdeles sitter i hovedenheten.

Med tanke på Apples populære iPad, er det nærliggende å tro at skjermen kan fungere som et slikt nettbrett, men patentpapirene beskriver en enhet som ikke fungerer som et frittstående, fullverdig nettbrett.

TechCrunch spekulerer i at enheten er mer for en MacBook med en avtagbar skjerm å regne, fremfor et nettbrett.

- Det er mer som en MacBook med en skjerm som løser problemer med en berøringsskjerm på en bærbar PC. Apple har tidligere uttalt at berøingsskjermer ikke går bra sammen med formfaktoren til tradisjonelle PC-er, og dette er en vei rundt det, skriver nettsiden.

Den andre interessante patenten Apple har søkt om, går på en versjon som minner om Google Street View til Apples egenutviklede kartprogram. Forskjellen er at Apples «Street View» skal fungere innendørs. Du kan lese mer om det her.