Gå til sidens hovedinnhold

Madcon klar til hvalkamp

Slottsfjellfestivalens meny har opprørt flere enn miljøvernere. Nå lover rapperne i Madcon at hvalburgerne skal få svi.

(SIDE2): - Jeg er imot at de skal servere hvalkjøtt på festivalen. Både på grunn av måten hvalen blir drept, og at det er en truet dyreart, sier rapperen Kapricon alias Tshawe Bagwa til NRK Kulturnytt.

Rapperne i Madcon lover at de vil markere sin motstand mot bruken av hvlakjøtt når de går på scenen fredag, men hvordan forblir en hemmelighet.

Boikott

Greenpeace, Dyrebeskyttelsen og partiet De Grønne er bare noen av miljøvernerne som reagerer sterkt på Slottsfjellfestivalens menyvalg.

- Jeg vil oppfordre til å boikotte festivalen og samtidig kontakte arrangøren og spørre hvorfor. Det er historieløst å prøve og løfte fram den delen av norsk historie hvor vi faktisk har slaktet ned hvalindivider og bidratt til utrydding av mange hvalarter, sier dyreverner Siri Martinsen i NOAH.

Vestfoldkultur

Festivalledelsen har ingen problemer med å presentere tradisjonell Vesfold-kultur. De mener det er viden kjent at Vestfold har en unik hvalfangsthistorie, og det er den Slottsfjellfestivalen vil presentere for publikum.

- Man kan gjerne ønske å boikotte om man vil det. Men det er det samme som å si at man ikke liker et band som kommer. At et band står for noe som man ikke liker og derfor ikke kan høre på de andre, sier Jon Høijor som er ansvarlig for menyvalget på Slottsfjellfestivalen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken