(SIDE2): Lite tyder på at den svenske prinsessen har noen snarlige planer om å flytte hjem igjen fra USA, hvor hun har tilbrakt mesteparten av tiden siden bruddet med forloveden Jonas Bergström i april i fjor. Prinsesse Madeleines kalender inneholder flere reiser i USA, men ingen oppdrag i Sverige.

Jobber for barn
Den tidligere partyprinsessen dro til New York samme dag som hoffet offentliggjorde bruddet. Hun har holdt en langt lavere profil enn tidligere, og virker nå langt på vei etablert i verdensmetropolen, hvor har en leilighet på Upper East Side, på Manhattans beste vestkant.

I New York jobber prinsesse Madeleine for stiftelsen World Childhood Foundation (WCF), som ble opprettet av hennes mor, dronning Silvia, i 1999. Stiftelsen arbeider for å forbedre barns vilkår rundt i verden, og støtter prosjekter i over 15 land.

Silvia kommer
Akkurat nå er Madeleine i Florida på en prosjektreise i regi av WCF, og utover våren skal hun på lignende reiser til Texas, Minneapolis og San Francisco. I begynnelsen av april kommer dronning Silvia til USA, og de to skal sammen representere under en bankett i Miami. Prinsessen er også til stede når dronning Silvia 5. april mottar Health and human Rights Award for sin innsats for barn og ungdom.

Madeleines offisielle kalender strekker seg fram til 6. mai – og inneholder ingen oppdrag i Sverige. Det betyr at hun nok får god mulighet til å pleie relasjonen til forretningsmannen Chris O’Neill – som av svenske medier er utpekt som prinsessens nye kjæreste – og kanskje benytter hun også anledningen til å presentere ham for mamma Silvia?