Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du Madonnas stil!

Klar for Madonna-konsert? Stjel en av hennes mange stiler her!

(SIDE2): Madonna-konsertene braker løs i Oslo i den kommende uken – henholdsvis 28. og 30. juli. Men du er ikke klar for konsert, før du har stjålet damas stil. Bli inspirert til den Madonna-stilen du vil her!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

80-tallet
Madonnas stilkarriere startet allerede da hun ble kjent tidlig på 80-tallet. Senere har det gått slag i slag, og det er ingen tvil om at popartisten har hele verden i sin hule hånd; ingen kan skape nye trender som Madonna. Hun har blitt en trendsetter siden første dag.

Når du tenker på den typiske 80-talles stilen er det ikke utenkelig at Madonna er det første personen du kommer på. Kanskje ikke så rart. Madonna preget musikkvideoer på TV, debuterte som skuespiller og fantes på kassett i nesten alle hjem. Madonna hadde mange forskjellige stiler på 80-tallet. Det store krøllete håret med sløyfe var kanskje hennes viktigste kjennetegn, og mange gikk til frisøren for å få det typiske «Madonna-håret».

Madonna var også trolig den første til å få dilla på oversized T-skjorter og skjorter. Hvem husker vel ikke den lyse olaskjorta alle skulle ha? Madonna brukte ofte flere skjorter over hverandre, gjerne med en veldig utringet hals og med avkuttet armer.

80-talls stilen inkluderte også mye tilbehør. Hun brukte store øredobber, smykker og perler. Øredobbene var lange, ofte med religiøse symboler.

Popartisten gikk sjelden ut døra uten en skjorte og hotpants, av og til veldig stylet andre ganger avslappet. Leggvarmerne og signalfarger var også hipt på denne tiden, takket være Madonna.

Kanskje blir Madonnas datter Lourdes det nye stilikonet etter sin mor? Sjekk stilen hennes her!

90-tallet
I starten av 90-tallet viste Madonna seg fra en langt med glamorøs side. Hun stilte i Marylin Monroe-lookalike klær, og ble blondere enn noensinne. Den knallrøde leppestiften ble fort hennes kjente varemerke.

Men Madonnas 90-talls mote er mest kjent for Jean-Paul Gaultier's korsett. Bildene gikk verden over da Madonna første gang sjokkerte med det sexy korsettet.

På midten av 90-tallet gjorde Madonna et gjennombrudd for Gucci. Motehuset hadde nettopp tatt inn designeren Tom Ford, og Madonna var ikke sen om å kle seg i de silkemyke klærne. Da Ford gikk inn i Gucci var det nærmest konkurs, men på slutten av 90-tallet var motehuset god for over 4 milliarder dollar.

Mot slutten av 90-tallet ble Madonna plutselig igjen forvandlet; til den mystiske og gotiske popstjernen. Hun farget håret helt svart, stilte i gotiske og indiskinspirerte kjoler og malte kroppen full av hennatatoveringer.

2000-tallet
Livet forandret seg for Madonna etter at hun giftet seg med Guy Ritchie i 2000. Madonna begynte å leve ett nytt og ikke minst, sunnere liv. Yoga ble hennes nye lidenskap, og det var tydelig treningen som også ga henne inspirasjon til den nye stilen. Treningsbodyen, den korte lilla skinnjakken og nettingstrømpene fikk igjen sin glanstid. Disco var stikkordet for Madonnas nye stil.

I 2007 fikk Madonna også sitt gjennombrudd som designer for den svenske kleskjeden «Hennes & Mauritz». Kolleksjonen «M» by Madonna besto av minimalistiske plagg i sort og hvitt, med stramme linjer, høyt liv, brede belter, trenchcoat, korte skinnjakker og selvfølgelig den kjente jumpsuiten.

Tirsdag og torsdag er popprinsessen å se her i Norge, trolig iført turnégarderobens viktigste plagg; de skyhøye svarte støvlettene, hotpantsen, nettingstrømpene og svarte sotet øyne. Så er det bare opp til deg hvilken Madonnastil du velger til konserten. Lykke til!

Se bilder fra Madonnas verdensturné her

2196

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken