Et svart/hvitt-bilde av Madonna tatt i 1990 er solgt på auksjonshuset Bonhams i New York for 23.750 dollar, eller rundt 145.000 norske kroner. Det var en anonym samler som snappet bildet til en pris tre ganger høyere enn antydning, skriver avisen Daily Mail.

På bildet ser vi artisten liggende naken på en seng og røyke en sigarett, med kun et hvitt laken over de edleste delene.

Fotografiet er tatt og signert av den amerikanske fotografen Steven Meisel, den samme mannen som tok bildene til Madonnas berømte bok «Sex» i 1992.

Ville provosere

I 1990 var Madonna 31 år, reiste verden rundt med turneen «Blond Ambition Tour», og bildet står i stil med uttrykket til den beryktede artisten på den tiden.

- Jeg vet jeg ikke er verdens beste sanger, jeg vet jeg ikke er den beste danseren. Men jeg kan faen ta meg trykke på folks knapper og være så provoserene som jeg vil. Målet med turneen er å knuse ubrukelige tabu.

«Et makeløst bilde»

Auksjonshuset beskrev bildet som «makeløst» før det gikk under hammeren.

- Det er et absolutt makeløst bilde i en vakker gråtone. Det er ikke bare svart og hvitt, det går i grått og sølv, fristet selgeren Judith Eurich de fremmøtte.

Som angivelig lot seg overtale. Kjøperen punget altså ut tre ganger foreslått pris for den avkledte artisten.

Likte du denne saken? Da kan vi anbefale disse også: