(SIDE2): Mads Ousdal (37) forteller i lørdagens VG Helg at sine konsentrasjonsvansker og det å komme fra et «kreativt» hjem med superstjerne pappa Sverre Anker Ousdal som et av forbildene.

Uro i kroppen
Hans litt ekstreme inderlighet i ethvert prosjekt, bare det å vaske rommet gjorde at han i ettertid har følt seg lettere manisk. Men skolen ble aldri prosjektet Mads ga alt i. Mangelen på konsentrasjon gjorde at han sikkert ville blitt stemplet som ADHD-barn på 70-tallet hvis diagnosen var like hyppig brukt som den er i dag.

- Å ha en slik uro i kroppen, kan vippe begge veier. I mitt tilfelle har det fått en kreativ utgang, men det kunne like gjerne bikket over mot noe kriminelt. Vårt samfunn er opptatt av å holde folk nede, og skyve ut de som «er for mye». Jeg synes det er viktig å ta vare på folk som går ut av mengden, som er flinke til det ene eller det andre, forteller skuespilleren til VG Helg.

Oppveksten beskriver han som annerledes med odde arbeidstider i hjemmet og rare barnevakter som passet han og søkenen. Men han understreker at han forsto at han hadde hatt en svært trygg og god oppvekst da han kom i militære og møtte gutter som ikke kunne vaske gulv eller kle på seg selv.

- Jeg fikk helt sjokk og følte meg plutselig veldig heldig.

Bøllete
Og Mads var en bølle som etter hard jobbing fikk stor suksess på teaterscenen så vel som på film og i TV-serier.

Sammen med skuespillerkjæresten Pia Tjelta (31) utgjør de noen av de store navnene i NRK-serien «Kodenavn Hunter» som ruller over skjermene i høst. Mads spiller politimannen Bjørn Rønningen, mens Pia spiller journalist.

Les også:- Er litt fanatisk på TV-fronten

«Kodenavn Hunter» ser du på NRK fredager klokken22.10.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!