DRAMMEN: De siste dagene er den snart seks år gamle DT-artikkelen om «nudelmafiaen» på Bragernes skole blitt delt over 23.000 ganger på Facebook, og slått alle rekorder på dt.no, skriver dt.no.

Solgte mye rart

Nå avslører 17-åringen nudelsystemet som ga ekstra mynter i lommene på de tre kompisene, helt til rektor sa stopp.

– Det startet med at det var populært med nudler. Vi hadde solgt mye rart før det, men så sjansen på å selge nudlene. Det utviklet seg, og så begynte kaoset, sier Johansen.

Syklet til Globusgården

Drammens Tidende møter Johansen sammen med en av de andre nudelselgerne, som kun ønsker å bli omtalt med fornavnet Bjørn. Sistemann ønsket ikke å stille til intervju.

De to forteller om hvordan de kom på skolen som vanlig, før det virkelige salget tiltok i storefri.

– Vi syklet ned til Globusgården, der det var en butikk som hadde billige nudler. I storefri satte vi oss ned og solgte ut av en koffert, sier Bjørn.

Kjøpte godteri

De tre som sto bak det opprinnelige nudelsalget kjøpte inn nudlene for to kroner og solgte de for fem. Pengene brukte de opp på godteri som de kjøpte på Kiwi på Toppenhaug.

– Det var mest for gøy. Vi tjente ikke masse, men det var mye penger for oss på den tiden, sier Bjørn.

De førte regnskap og hadde et eget nudelsystem i kofferten, som ble kjøpt for 200 kroner på Gulskogen-senteret.

Måtte ha kontroll

Men etter hvert eskalerte situasjonen på Bragernes skole. Nye selgere ville inn på markedet, mens Johansen og co. ønsket å ha monopol på nudelsalget.

– Jeg måtte ha kontroll over markedet og krevde penger fra dem som ville startet opp. Det var mye rart som skjedde, sier Johansen.

Tok affære

Da det begynte å bli konflikter av dette tok skolens ledelse affære og tok en alvorsprat med skolens elever. Men de fant aldri ut hvem som sto bak salget.

– Kofferten som er avbildet i den gamle saken er ikke vår. Vi hadde et ordentlig system, sier Bjørn.

Renessanse på nett

Nudelsalget havnet i Drammens Tidende, og spredde seg rundt til VG, Dagens Næringsliv og NRK. Det ble mye oppmerksomhet da, men det er først nå at de gamle nudelselgerne er blitt kontaktet av Drammens Tidende. Det er fremdeles usikkert hvordan saken fikk sin internettrenessanse.

– Det er artig å se. Jeg har fått mange meldinger de siste dagene, sier Johansen.

Nye prosjekter

De to har begge startet flere prosjekter i etterkant. Johansen sier han elsker å selge ting, mens Bjørn er nettgründer. De studerer medier og kommunikasjon og har flyttet til Oslo.

– Vi fikk noe ut av dette, selv om vi aldri hadde trodd det skulle bli en så stor sak, sier Johansen.

Les flere saker i Drammens Tidende.