Gå til sidens hovedinnhold

Topp og bunn

Gjett hvem vi helst kjøper - Taylor eller Gaga.

(SIDE2): At Lady Gaga er ufattelig populær og hadde et særdeles bra fjorår, er det lite tvil om - og nå blir det også bekreftet gjennom markedsverdien hun har når det gjelder å selge magasiner.

Women's Wear Daily har ifølge dailymail.co.uk nemlig undersøkt og funnet ut at 24-åringen var den mest populære coverjenta i USA i 2010 - uten sidestykke.

Lettkledt
Da hun frontet Rolling Stone i juli, ikledt kun en liten sort skinnbikini og med et par enorme gønnere i henda, solgte magasinet tre ganger så mye som det i snitt pleier. Det samme skjedde da hun ble avbildet - iført litt mer klær - på fronten av Cosmopolitan. Det aprilnummeret ble årets mest solgte for Cosmo.

I september var hun på forsiden av Vanity Fair, og ble kun slått salgsmessig av den ellers så private Angelina Jolie. Også Gagas januarnummer av Elle befinner seg på deres topp tre liste.

Ikke rart de fleste redaktører så gjerne vil ha henne på forsiden av bladet sitt!

Men der det er en beste, er det også en dårligste.

Jojo damer
Og selv om hun er Anna Wintour i amerikanske Vogue lille muse, hjelper det lite dersom ikke kjøperne åpner lommeboka og drar med seg blekka hjem.

For selv om Blake Lively er aldri så populær som Serena i Gossip Girl, har hun tydeligvis ikke like lett for å selge blader. Hun var på coveret på nevnte Vogues juni nummer, som var det som solgte nest dårligst i fjor.

Hennes opptreden på Esquire skjedde på deres årsverste.

Men - hun frontet Allures mestselgende blad i 2010. Og hun er ikke den eneste som er litt jojo for salget. Det samme gjelder Anne Hathaway, som frontet Vogues minst-selgende (novemberbladet) og In Styles mestselgende (mars).

Og Anne vet også å vise mer hud - som da hun ble avbildet på coveret av Entertainment Weekley, sammen med Jake Gyllenhaal, i november, i forbindelse med deres film «Love and Other Drugs».

LES: La oss snakke om sex

Ops, Taylor
På bånn av bøtt finner vi dog countryyndling Taylor Swift (21). Om det er det snillsøte imaget som er skylden, at fansen er for ung til å kjøpe den slags blader, det at hun kler seg for mye (sammenlignet med Lady Gaga) eller det er en helt annen grunn, er ikke lett å si.

Men Taylor var på forsiden av Elles minst-selgende utgave i 2010, og hun covret også Glamours nest verste salg (november).

Hun kan i det minste trøste seg med en strålende karriere. Privat går det derimot litt dårligere om dagen - hun og nevnte Jake Gyllenhaal, som hun har datet de siste månedene, skal ha gjort det slutt.

LES: Singel igjen

Dessuten - det er andre faktorer om hvordan et blad selger enn hvem som er coverjente - om vedkommende ellers pleier å holde tett om privatlivet eller sjelden latt seg avbilde, om hun akkurat har vært i en skandale eller fått seg ny kjæreste og andre sladdergodbiter - og selvsagt, hva de andre sakene i bladet det reklameres med, handler om.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå

Kommentarer til denne saken