Gå til sidens hovedinnhold

Menn skades av magasiner

Unge menn skades psykisk av fotografier av muskuløse kropper i magasiner.

(SIDE2): Fotografier av perfekte mannlige kropper i magasiner kan skade yngre menn psykisk, hevder doktor David Giles, som har jobbet med forskningen «Personality and Individual Differences».

Menn som regelmessig leser slike blader har større sannsynlighet for å drive med overdreven trening. Giles mener at noen menn påvirkes til et ønske å bli mer muskuløse, selv om det kan være helseskadelig, skriver BBCNews.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Tvangsforestillinger
I Giles' studie deltok 161 menn i alderen 18 til 36 år i en spørreundersøkelse. Resultatet viste at de som regelmessig leste magasiner hadde større sannsynlighet for å bli påvirket av bildebruken. Disse personene hadde også økt risiko for å ty til anabole steroider.

- Det typiske budskapet i herremagasiner er at du må ha en muskuløs kropp for å finne en kjæreste av høy kvalitet. Leserne blir usikre på sin egen kropp og det fører til desperate forsøk på å forandre seg, sier Giles.

Noen spesialister har døpt denne tilstanden «athletica nervosa».

- Menn og kvinner får i økt grad ideer på hvordan de bør se ut fra bilder i media. Omfanget øker og det fanger unge personer til usunne tvangsforestillinger om kroppen sin, sier Giles.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg