Gå til sidens hovedinnhold

Magisk for Craig og Kidman

Nicole Kidman og Daniel Craigs er julens skumleste fantasyhelter i «Det gyldne kompasset». Se bildene fra premieren.

(SIDE2:) «Det gyldne kompasset» - den første filmen av forhåpentligvis tre - over Philip Pullmanns millionselgende fantasybøker - hadde premiere i London tirsdag. 5. desember kommer den hit.

Spilt inn i Norge
Filmen, som delvis låner landskap og har spilt inn scener i Norge, foregår i et parallelt univers ganske likt vårt der Kirken har fått mye makt og barn begynner å forsvinne. Dog har ingen av de store stjernene vært her og spilt inn scener.

LES MER:Norge for farlig for Bond

«Den mørke materien», som er fellesnavnet på trilogien, har 13 år gamle Lyra Belacqua som hovedperson.

I filmen spiller hun av nykommeren Dakota Blue Richards.

Trosset kulden
Tirsdag trosset både hun, Eva Green og Nicole Kidman kulden der de stilte i tynnkledde kreasjoner som glitret om kapp med det gyldne på Leicester Square. Kidman hadde tatt med seg ektemann Keith Urban.

- Dette er min første premiere i London, og så mye mennesker som har møtt opp. Det er helt fantastisk, sier en befippen ektemanne til The Daily Maill. Daniel Craig hadde med seg kjæresten Satsuki Mitchell som stilte i en vakker grå kreasjon i sterk kontrast til Kidmans gullkjole.

New Line Cinema har brukt 90 millioner på å skape filmen og håper den skal bli like populær som «Ringenes Herre». Den er uansett for lengst utropt til julens store vinner.

Kritiske røster har allerede hevdet seg fordi den sterke kritikken av kirken er tonet ned i filmene. Det har likevel fått katolske røster til å heve seg.

Vil boikotte Nicole Kidman

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien