(SIDE2): I fjor var Magne Furuholmen (50) en av de fire mentorene i talentkonkurransen «The Voice».

Det var Martin Halle, som Furuholmen var mentor for, som vant fjorårets konkurranse og det tidligere A-ha-medlemmet har jobbet tett med Halle, samt artistene Tini Flaat Myklan, Marius Beck og Kristianias Espen Guldbrandsen.

- Ikke hjerte til å love noe
Når en ny sesong av TV2-serien skal vises på skjermen er det derimot uten Furuholmen, og til VG forklarer artisten og kunstneren hvorfor han var uinteressert i og fornye kontrakten.

- Jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å stå på TV og love nye håpefulle noe uten å ha utrettet mer for de jeg allerede har lovet noe. Jeg satte som et absolutt krav for å bli med på sesong to at Talpa (eierselskapet i Nederland) ga 5 millioner til mine eksisterende artister. Det norske produksjonsselskapet støttet meg i dette, men de i Nederland trodde nok at det hadde rabla for meg, forteller Furuholmen, til avisen.

Ikke mulig å turnere
I kontraktene, som artistene i «The Voice» skriver under på, gir de fra seg alle rettigheter til Universal og selskapet Global Music Talen Agency.

Furuholmen sier til VG at sistnevnte tar en altfor stor del av eventuelle inntekter etter programmet tas av luften, og Furuholmen mener derfor det ikke er mulig for Halle å turnere på vanlige, norske vilkår.

I den nye sesongen av «The Voice» er det Espen Lind (42), Sondre Lerche (30), Tommy Tee (41) og Lene Nystrøm (39) som er mentorer.