(SIDE2): Mandag morgen tok Luna Anette Løndal (21) med seg moren på toget fra Stavern og inn til hovedstaden. På Jan Thomas Studio ventet nemlig stylist og makeupartist Jon Lundemoen og øyenbrynstylist Fred Hamelten.

SE BILDEKARUSELL LENGER NED I ARTIKKELEN.

Tar aldri tid til seg selv
På sin hjemmeside annonserte Fred at han ville gi noen mulighet til å få en gratis makeup- og øyenbrynsstyling samt få bildene publisert på Side2. Fred og Jon forklarer at de ønsker å vise at det nemlig ikke er så mye som skal til hvis man vil se litt freshere ut, og føle seg noen år yngre.

57 år gamle Ragnhild Løndal forteller at hun sminket seg da hun var yngre, men at jobb, hus og hjem nå tar for mye tid. Derfor ønsket datteren Luna Anette (21) at moren fikk en dag der hun var i sentrum ved å få frisket opp utseendet av to profesjonelle. Det var hun som sendte en e-post til Fred.

- Hvis hun skal ta på seg makeup er det jeg som sminker henne. Hun tar aldri tid til seg selv, sier datteren.

- Jeg var oppe halv fem i dag jeg. Så tok vi toget til Oslo som tar omkring to timer. Jeg bruker aldri sminke til vanlig så dette gleder jeg meg til, sier Ragnhild.

Både Fred og Jon sier at de liker å gjøre folk glade og at de ville gi Ragnhild en mulighet til å få en dag der hun var i sentrum, samt få noen eksperttips om sminke og øyenbryn. Vi tok først bilder av Ragnhild helt uten sminke, deretter hvordan hun så etter at hun hadde fått på makeup. Etter dette fjernet vi sminken igjen for å ta bilder av hvordan hun så ut etter at brynene var fikset. Til slutt hvordan hun så ut etter at både sminken var lagt og øyenbrynene var nappet.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Varme farger
Jon Lundemoen har jobbet som stylist og makeupartist i fem år og er blant annet kjent fra TV 2-programmet «Sommertid». Jon begynner først med å legge en dagmakeup på Ragnhild.

- Jeg begynner med fuktighetsserum og concealer som blir lagt på huden, forklarer Jon. Han sier at Ragnhild har en fin hud, men at han jevner ut hudfargen ved å dempe de litt mer røde områdene.


Deretter begynner han å legge på en øyenskygge med to ulike bruntoner. Jon forteller at varme farger passer perfekt til Ragnhilds vakre blå øyne, og allerede nå ser vi hvordan øyenskyggen fremhever øyefargen til 57-åringen.

- Som et tips vil jeg anbefale at du ikke bruker så mye blå eller rosa øyenskygge til hverdags da du har blå øyne, forteller Jon. Etter øyenskygge tar han en våt eyeliner og mascara på øyene til Ragnhild. Det virker som hun koser seg der hun sitter.

- Dette er herlig! Jeg ser allerede stor forskjell, sier hun. Stylisten forteller at man ikke trenger flere kosmetikkprodukter for å få en fin hverdagsmakeup.

- Mascara, rouge og gloss er tre ting jeg mener gjør stor forskjell, forklarer Jon. Til slutt får Ragnhild på seg litt rouge og en leppestift med en varm rødfarge.

Ekspert på øyenbryn
Etter at de første før og etter-bildene er tatt blir sminken fjernet igjen og Fred begynner med det han er aller best på, nemlig øyenbryn. Han har mer enn tjue års erfaring når det gjelder å fikse på folks buskete, store, eller altfor tynne øyenbryn. Han er blitt en kjent og ettertraktet mann og har blant andre Tone Damli Aaberge, Marion Ravn og Dorthe Skappel som sine faste kunder. Til vanlig jobber han på Jan Thomas Studio i Oslo.

- Ragnhild er en vakker dame, men etter at jeg har fikset brynene hennes vil hun bli enda vakrere, lover Fred. Øyenbrynseksperten bruker tråd som sitt hovedredskap når han skal forme og fikse på folks øyenbryn.

- Denne teknikken er over 6000 år gammel og jeg bruker det fordi det er mildere for huden, forklarer han.

LES OGSÅ: - Norske jenter ødelegger brynene sine

Ragnhild sier at det ikke gjør vondt når Fred setter i gang med å farge, forme og nappe øyenbrynene. Fred forteller at når Ragnhild får en fin form på øyenbrynene så er det også enklere å vedlikeholde de flotte brynene.

- Selv om man ser stor forskjell etter første gangen, så blir det enda bedre andre gangen, tredje gangen og så videre. Du trenger å gjøre dette flere ganger for å få helt perfekte øyenbryn, men det er individuelt akkurat hvor mange, forklarer han.


Da Side2 spør Ragnhild om hun kommer til å begynne med å tenke på øyenbrynene etter denne dagen så ser hun bort på datteren og sier at det nok er hun som må ta på seg det ansvaret.

- Ja, nå må vi prøve å opprettholde dette her, bekrefter Luna Anette.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Minst ti år yngre

- Å herremin! Så stor forskjell, utbryter Ragnhild da hun ser seg i speilet etter at brynene har blitt fikset.

- Det her er jo helt utrolig! Jeg føler meg kjempefin! sier 57-åringen og bekrefter at hun er svært fornøyd med resultatet.

Etter at Jon har sminket Ragnhild en gang til er både ekspertene, Side2s journalist, datteren og hovedpersonen selv helt klart enige om at 57-åringen ser flere år yngre ut.

- Ragnhild så ikke ut som hun var 57 år før denne forandringen heller, men nå ser jo hun ut som hun er mellom førti og førtifem og vi har jo bare fikset på øyenbrynene og sminket henne, sier Fred og Jon.

- Hun ser helt fantastisk ut. Det er en kjempestor forandring, mener Luna Anette.

Ragnhild sier at hun gleder seg til å vise seg frem for både mannen og arbeidskollegene når hun kommer hjem. Hun mener det er viktig at flere på hennes alder tar seg tid til å være med på slike opplevelser og har dager der man bare tenker på seg selv.

- Dette har vært utrolig gøy! Jeg anbefaler virkelig flere til å ta seg tid i en travel hverdag til å gjøre sånne ting.

Datteren Luna er enig.

- Jeg er kjempestolt av mamma, hun ble kjempefin. Dette fortjente hun virkelig, sier hun.

3585