Gå til sidens hovedinnhold

Liker du malbec?

Da vil du prøve disse.

(SIDE2): En forkjærlighet for argentinsk vin er lett å inneha når man får de fyldige malbecene herfra til en feit biff. Laget på grillen, i klassisk parilla-style så klart.

Side2 har testet årets nyheter fra det store vinhuset Trapiche. De selger uhyre mye vin på det skandinaviske markedet, og har utviklet rødvin spesielt myntet på oss nordboere. Det er lenge siden den nye verden-vinen var noe man fryktet, nå har de søramerikanske landene for lengst utviklet både egne druer og spesialisert vinifikasjonen til fingerspissene. Argentina er og blir de største på Malbec og på den staselige hvitvinsdruen Torrentés.

Her er ukens malbec-tips:

Trapiche Malbec Single Vineyard Viña Domingo Sarmiento 2009, Argentina
(#59790, kr 250. Bestillingsutvalg)

Rød med lilleskjær i fargen. Ren i duften med en ganske kraftig aroma av mørke røde bær. Frisk, konsentrert og dyp på smak med stor fyldighet. Lang ettersmak og modne tanniner, de er velintegrerte. Godt syrenivå. Sjokolade og hint av kaffe i slutten, dette er en kraftkar av en rødvin. Ville valgt til en skikkelig kraftig kjøttmiddag.

Det er vinmaker Domingo Sarmiento som er hanket inn av Trapiche for å lage denne elegante vinen fra sine vinmarker.

Laget på 100% Malbec, 18 måneders på fatlagring.

Trapiche Gran Medalla 2011, Argentina
(#96001, kr 199,90Bestillingsutvalg)

Dyp rødlilla i fargen. Tiltalende aroma av kirsebær, bjørnebær og med et hint av pepper og urter. Varmende i smaksbilde med en hel del modne røde bær og vaniljepreg i en lang ettersmak. Saftig og rik på smak, med god balanse mellom syre og sødme. Rik.

En av våre favoritter fra Trapiche! Kan lett drikkes alene hvis man tåler litt kraftfull rødvin for seg selv, ellers til retter der kjøttet er grillet eller stekt.

Laget på 100% Malbec.

Trapiche Malbec Reserve 2010
(#42363, kr 119,90. Bestillingsutvalg)

Mørk rød i fargen. God intensitet på aroma med masse søte mørke røde bær og noe vaniljetoner. Frisk og fin i smaksbildet med masse modne bjørnebær og solbær og litt vanilje i søtlig ettersmaken. Godt integrert tanniner, fløyelsmyke og godt balanserte med syren og sødmen.

En rimelig og god malbec fra det store vinhuset. Funker fint på egen hånd eller til hard ost eller mørkt kjøtt.

Laget på 100% Malbec, har ligget halve tiden på fat og halve på ståltanker.

Les også:

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken