Gå til sidens hovedinnhold

Se, så stor hun er blitt

Malia Obama er bare 12 år, men ser pappa Barack (nesten) rett i øynene.

(SIDE2): Malia Obama var kun 10 år gammel da hun sto ved siden av sin far, da han ble tatt i ed som USAs 44. president.

Siden da har hun levd i utkanten av farens rampelys, og Malia har det siste året skutt i været og blitt en riktig flott ung dame.

Ifølge Daily Mail, er Obamas eldste datter allerede blitt 176 centimeter høy - noe som er 17 centimeter høyere enn normalhøyden for en jente på henne alder.

Men hun har gener å slekte på. Hun er nå bare fem centimeter lavere enn sin mor Michelle, og ser snart øye til øye med Barack Obama. Han er en av USAs høyeste presidenter gjennom tidene, med sine 186 centimeter.

Mange forståsegpåere mener at jenta, som fylte 12 år i sommer, vil ende opp å bli godt over 1.80 meter på strømpelesten.

- Min baby
Da familien på fire kom hjem fra Martha's Vineyard i helgen, etter å ha tilbrakt deler av sommerferien der, var det tydelig at 12-åringen har vokst det siste året. Ifølge de som har fulgt med, har hun vokst godt over 15 centimeter siden 2008, da faren drev valgkamp og han og familien første gang virkelig tok steget inn i offentlighetens interesse.

Men pappa Barack har ikke helt klart å ta til seg det at datteren vokser raskt opp foran øynene på han.

- Selv om hun er 1,76 høy, så er hun fremdeles min lille baby, sa han i en tale han holdt i juli.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nasjonaldagsbarn
Malia går på Sidwell Freinds privatskole i Washington DC, sammen med lillesøster Sasha (9). De gikk også på samme skole i Chicago, da de bodde der under farens senatorperiode i Illinois.

I tillegg til de fire familiemedlemmene, bor hunden Bo sammen med dem i Det hvite Hus. Hunden, en portugisisk vannhund, ble gitt i gave av Ted Kennedy i april i fjor og ble valgt blant annet på grunn av Malias allergi.

Les: Nytt medlem i Obama-familien

Foreldrene har forsøkt å holde døtrene unna medias søkelys, og Obama har sagt at han angrer på at han lot døtrene delta da Access Hollywood laget en reportasje om familien i 2008.

Han har likevel selv brukt de to jentene i sin valgkamp. Mest kjent er det personlige brevet han skrev til Malia og Sasha, og som ble trykket i aviser verden over. I brevet skrev han blant annet hvilken verden han ønsket at de to skal vokse opp i.

Mamma Michelle fikk derimot kritikk da hun brukte døtrene som eksempler i sitt arbeid mot fedme blant unge i USA.

Les: Bruker barna i fedmekampen

3678

Kommentarer til denne saken