Gå til sidens hovedinnhold

Målløst mot Bodø/Glimt

ULLEVAAL (vif.no): Det var lite å juble for på Ullevaal søndag kveld. Verken Vålerenga eller Bodø/Glimt maktet på å score mål i en kamp der keeper Troy Perkins viste seg fra sin beste side.

Vålerenga gikk ut i et voldsomt tempo og satt Bodø/Glimt under press med en gang i det strålende været på Ullevaal Stadion. Tempo i ballen, presise pasninger og godt kantspill var oppskriften. Det ble ikke skapt store målsjanser av det, men det var kun marginer som hindret det de første fem minuttene. Glimt på sin side hadde også en farlighet de første fem minuttene, ikke overraskende på en kontring, men Freddy dos Santos fikk ryddet opp før Trond Olsen fikk lagt inn.

Kampens første skikkelige sjanse kom etter ni minutter. André Muri slo en meget god crosser til Daniel Fredheim Holm på venstrekanten. Han tok ned ballen pent og la inn foran mål hvor Morten Berre stupte fram, men ballen skled av pannebrasken til Berre og gikk godt utenfor målet til Glimt.

Bortelagets første halvsjanse kom et par minutter senere, etter en corner. Tidligere VIF-spiller Jan Derek Sørensen slo kort til Olsen og fikk igjen ballen. Innlegget ble klarert av Muri men rett til Runar Berg som fra 30 meter sendte ballen himmelhøyt over målet til Troy Perkins.

Gode redninger
Glimt klarte utover omgangen å spille seg litt mer inn i kampen og etter 17 minutter var de nære å ta ledelsen. Glimt rullet opp på venstrekanten og til slutt fikk Runar Berg stå på åtte meter og forsøke en avslutning. Ballen skiftet retning men Perkins var reaksjonssterk og fikk slått til en resultatløs corner.

Glimt ropte også på straffe i denne perioden. Runar Berg la inn fra venstre og ballen gikk i hånda til Jarl André Storbæk helt på streken av 16-meteren. TV-bildene viser at Storbæk har hånda langt foran seg og at ballen går i hånda hans. Det er vanskelig å se om Storbæk var inne i 16-meteren, men det er liten tvil om at Glimt skulle hatt en dødball i den situasjonen.

Like etter kunne Thiago Martins sendt Glimt i ledelsen etter å ha mottatt en høy ball midt foran mål. Mange ropte på offside, men Storbæk opphevet den etter at han ikke kom seg ut av sonen etter straffe-situasjonen. Martins fikk vendt opp og avsluttet fra syv meter men Perkins kom offensivt ut og fikk blokkert forsøket.

I denne perioden levde kampen og etter 20 minutter fikk Vålerenga en corner etter at Mohammed Abdellaoue prøvde en avslutning fra 18 meter. Martin Andresen slo en god corner som fant Muri i feltet. Han headet mot mål men kun en god redning av Londak hindret scoring.

På den påfølgende corneren fikk Glimt først klarert men Vålerenga kjempet tilbake ballen i god posisjon og plutselig var Berre alene med keeper. Londak reagerte like raskt som Perkins noen minutter tidligere og fikk blokkert avslutningen til Berre.

Farlig på dødballer
Det var gjerne etter dødballer de største sjansene kom den første halvtimen i dette oppgjøret, så også etter 28 minutter. Andresen slo nok en god corner som Moa headet mot mål. Berre forlenget stussen men Londak fikk posisjonert seg og reddet på streken.

Etter 40 minutter satt Moa ballen i mål bak Bodø/Glimt sin keeper, etter et meget fint forarbeid av Kristofer Hæstad og Bengt Sæternes. Sæternes sendte den siste pasningen som åpnet Glimt-forsvaret, men Moa lå en halvmeter i offside og dommertrioen annullerte helt korrekt scoringen.

Etter annulleringen var det lite som skjedde på Ullevaal og uten tillegg i tiden blåste dommer Ken Henry Johnsen av første omgang på stillingen 0-0.

Thorvaldsson inn
Vålerenga gjorde ett bytte i pausen. Morten Berre ble erstattet av Gunnar Heidar Thorvaldsson som tok plass som spissmakker med Bengt Sæternes. Dermed ble Moa flyttet ut til høyrekanten.

Vålerenga startet godt også i andre omgang og kun tre minutter ut i omgangen skaffet Moa frispark til Vålerenga på 18 meters hold. Fredheim Holm skøyt hardt, via muren. Ballen fikk en høy sprett men en presset Londak fikk bokset unna. Vålerenga beit seg fast og produserte et par farligheter til uten at de satt Londak på veldig store prøver.

Glimt-press
Bortelaget var også farlige på frispark. Etter 52 minutter fikk de et frispark 25 meter fra mål. Sørensen tok fart og klemte til men skuddet gikk en liten meter over målet til Perkins.

Etter frisparket hadde Glimt en veldig god periode på fire-fem minutter hvor de virkelig styrte kampen og produserte flere store sjanser. Vålerenga var skikkelig på hæla og hadde sin fulle hyre med å rydde opp i Glimts mange gode angrep.

Det skulle ta nesten et kvarter av andre omgang før Vålerenga igjen var frampå. Vålerenga kom i full fart på høyrekanten og dos Santos la et veldig godt innlegg foran mål. I boksen stupte flere VIF-spillere fram for å styre ballen i mål, men den gikk forbi alle og Glimt fikk igjen kontroll.

Aktiv Moa
Vålerenga tok over litt igjen etter nesten-sjansen på dos Santos sitt innlegg, og spesielt Moa var toneangivende for hjemmelaget. Etter 66 minutter fikk han ballen i god posisjon men skuddet gikk via et Glimt-bein og rett utenfor målet.

To minutter senere var Glimt nok en gang veldig nære å ta ledelsen men igjen viste Perkins sin klasse. Sørensen slo et innlegg over hele boksen som Olsen tok ned. Han dro av to mann og fikk avsluttet fra syv meter men en fantastisk benparade av Perkins hindret scoring.

I angrepet etter var det Vålerengas tur. Thorvaldsson jaget et langt oppspill og forsøkte å kippe ballen over Glimt-keeperen på direkten. Londak var imidlertid offensiv i feltet og fikk avverget VIF-muligheten. Samme Londak fikk gult kort minuttet etter gjentagende drøying av tida.

Godt forsøk fra Fredheim Holm
Kvarteret før slutt forsøkte Daniel Fredheim Holm å få hull på byllen. Kantspilleren vendte bort to Glimt-spillere på atten meter og fyrte av mot Glimt-målet, men traff bare bortelagets keeper.

Fem minutter senere var det duket for Vålerengas andre bytte for kvelden. Freddy dos Santos gikk ut og ble erstattet av Allan Jepsen.

Hafslund Strøm og Sikkerhet kåret Troy Perkins til dagens Vålerenggutt.

Vålerenga – Bodø/Glimt 0-0 (0-0)
Tippeligaens 8.runde, 25.mai 2008 på Ullevaal Stadion, 13 638 tilskuere

Vålerengas lag: 1 Troy Perkins - 6 Freddy dos Santos (Allan Jepsen inn 79), 5 André Muri, 24 Kjetil Wæhler, 13 Jarl André Storbæk - 11 Morten Berre (34 Gunnar Heidar Thorvaldsson inn 46), 8 Martin Andresen, 23 Kristofer Hæstad, 7 Daniel Fredheim Holm - 14 Bengt Sæternes, 25 Mohammed Abdellaoue

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken