Gå til sidens hovedinnhold

Målorgie i Vallhall

Overtidsseier i årets første kamp.

Vålerengas juniorer kjørte over Nordstrands a-lag i førsteomgang da vintersesongen ble innledet i Vallhall fredag kveld. Allerede etter fem minutter ga Soliman Aoudia Vålerenga ledelsen da han bredsidet et innlegg fra Shola Akiniemi i mål. Midtveis i omgangen doblet Ghayas Zaid ledelsen med et velplassert skudd fra 15 meter. Ti minutter senere var Aoudia igjen sist på ballen og økte ledelsen til 3-0 etter et angrep som startet med en praktfull crosspasning fra Deniz Payazil.

- Førsteomgang var dagens beholdning. Vi var gode og jeg synes vi så igjen mye av det vi har jobbet med på treningsfeltet de siste ukene. Vi var aggressive i gjenvinningen, jobbet godt kollektivt og skapte sjanser som følge av at vi vant igjen ballen i gunstige posisjoner, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

God midtbanetrio

I tillegg til de tre scoringene hadde Vålerenga to avslutninger i stolpen og flere store muligheter alene med keeper.

- Vi var gode til å vende spillet og skapte mange store sjanser. Særlig midtbanetrioen vår var bra. Shola Akiniemi, Ghayas Zaid og Ole Sandnes viste hvor liste skal ligge. De jobbet med stor intensitet og var aggressive i gjenvinningen.

- Dessuten var debutant Jacob Faye god. Han plukket alt i feltet og holdt nullen i sin første Vålerenga-kamp.

Se bilder fra kampen her

Byttet fem mann

I pausen byttet Vålerenga fem mann, blant annet hele midtbanetrioen. Gjestene fra Nordstrand hevet seg litt i forhold til førsteomgang, mens Vålerenga mistet mye intensiteten og trøkket fra før pause.

Vålerenga hadde fortsatt et spillemessig overtak, men Nordstrand var effektive foran mål. To kjappe scoringer sørget for at VIF-ledelsen var redusert til 3-2, før Monir Ben Mossa traff nettmaskene med en lompe fra 18 meter og økte ledelsen til 4-2.

Kampen virket avgjort, men Nordstrand ville det annerledes. 4-2 ble til 4-4 og VIF-spillerne deppet.

- Vi klarte ikke å holde trøkket oppe i andreomgang. Vi sover litt og lar Nordstrand komme inn i kampen igjen. Det er ikke bra at vi slipper dem inn i kampen igjen, men vi viser vinnervilje mot slutten. Det er bra. Det er alltid viktig å vinne, sier Mikkelsen.

Overtidsmål

Vålerengas seiersmål kom på overtid. Nicholas Tvinde gikk i bakken da han var alene med keeper. Dommeren pekte på straffemerket og Lars Vincent Andersen scoret sikkert fra ellevemeteren.

- Alt i alt en bra start på året. Nordstrand er et OK tredjedivisjonslag og kampen i dag gir en god pekepinn på hvor vi står i starten av en lang oppkjøringsperiode.

Neste helg er det rekrutttroppen som skal i aksjon. 3. divisjonslaget Moelven er motstander i Vallhall.

Se hele oppkjøringsprogrammet til junior- og rekruttroppen her

Vålerenga jr - Nordstrand A 5-4 (3-0)
Vallhall arena - 50 tilskuere

Mål: 1-0 Soliman Aoudia (5), 2-0 Ghayas Zaid (22), 3-0 Soliman Aoudia (31), 3-1 Nordstrand (46), 3-2 Nordstrand (56), 4-2 Monir Ben Mossa (57), 4-3 Nordstrand (60), 4-4 Nordstrand, (72), 5-4 Lars Vincent Andersen (str. 90)

Vålerengas lag: Jacob Faye (Marcus Engebretsen fra 45) - Adis Muratovic (Monir Ben Mossa fra 45), Mathias Homen, Deniz Payazil, Sondre Fagerli - Ole Sandnes (Markus Thorsen fra 45), Shola Akiniemi (Haakon Farstadvoll fra 45), Ghayas Zaid (Lars Vincent Andersen fra 45) - Kristian Grande. Nicholas Tvinde, Soliman Aoudia

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken