Gå til sidens hovedinnhold

Her er Norges Abba-stjerner

Også de kjente skuespillerne måtte på audition for å få rollen som Donna i «Mamma Mia!». Her er rollebesetningen.

(SIDE2:) 19. mars neste år har suksessmusikalen «Mamma Mia!» premiere på Folketeatret i Oslo.

Tirsdag ble rollebesetningen presentert i foajeen på teatret.

«Mamma Mia!» handler om den kommende bruden Sophie. Moren Donna har aldri fortalt hvem faren er, men etter å ha funnet morens dagbok oppdager Sophie at det står mellom tre kandidater. Hun inviterer disse til bryllupet for å finne ut hvem som er hennes far.

Musikalstjernen Heidi Gjermundsen Broch skal spille Donna. Datteren blir spilt av debutant Mari Lerberg Fossum.

- Alle måtte på audition
Gjermundsen Broch er kjent fra flere musikalproduksjoner, og er for tiden å se som Polly i «Tolvskillingsoperaen». Til høsten skal hun ha hovedrollen i «Which Witch».

Men selv om Gjermundsen Broch er et kjent musikalnavn i Norge, måtte hun gjennom samme audition som alle de andre som ville ha en rolle.

- Alle måtte stille til audition, kjente som ukjente. Det var mange dyktige musikalartister og det var trist å si nei til mange, men vi så på den totale sammensetningen. Vi så etter en spesiell «Mamma Mia!»-faktor, sier den norske regissøren Johan Osuldsen.

Tok kontakt tidlig
Under presentasjonen av rollebesetningen, sier Osuldsen at Gjermundsen Broch var den første skuespilleren som ringte inn til produsent Maria Mediaas. Selv er ikke Gjermundsen Broch helt sikker på om det stemmer.

- Der skrøt han nok på seg litt, ler hun, men forteller at hun var tidlig ute med å kontakte det nye Folketeatret.

- Jeg tok kontakt før jeg visste hva de skulle sette opp. Når det er et nytt musikalteater i Norge er det lurt å melde seg på. Da jeg leste hva de skulle sette opp, tok jeg ikke kontakt, for jeg faller litt mellom i alder. Man skulle enten være 20 eller 40, og jeg er 33. Men i stedet tok de kontakt med meg og lurte på om jeg ville prøve å synge litt, sier hun.

Hun forteller at hun ikke har noe forhold til musikalen fra før, men at hun er stor fan av Abba:

- Jeg har et sterkt forhold til Abba. Jeg har stått mye med mammas underskjørt på hodet og med hårbørsten i hånda foran speilet, sier hun og forteller at hun kan hele «Gimme, gimme, gimme» utenat - men bare på uforståelig barnespråk.

- Fantastisk stor ære
21 år gamle Mari Lerberg Fossum går første året på Bårdar Danseinstitutt, og dette er hennes første store produksjon.

- Det er overveldende og en fantastisk stor ære, sier hun.

Hun har alltid elsket musikaler, men har ikke sett «Mamma Mia!».

- Jeg skal til London i sommer og skal se den da. Jeg ser den nok med litt andre øyne nå enn jeg ville gjort ellers, smiler hun.

Fengende sanger
Også Lerberg Fossum er en stor fan av Abba.

- Abba er et av tidenes største band, sangene er fantastiske, de er så fengende, sier hun.

En stor del av ensemblet i forestillingen er utdannet ved Bårdar Danseinstitutt. Lerberg Fossum tror ikke det er tilfeldig.

- Jeg tør påstå at det er den eneste skolen i Norge som tilbyr det de tilbyr, med sang, dans og teater på ett sted. Og Bårdar er en veldig bra skole, sier hun.

Hun tror det blir spennende å være med i åpningsforestillingen på det nye Folketeatret, som tidligere huset Den Norske Opera.

- Jeg har hørt så mye positivt om forandringene de skal gjøre på scenen, så det blir spennende å se hvordan det blir, sier hun.

Mange på audition
Hele 750 personer ville prøve å kapre en rolle i musikalen, og nesten 450 personer fikk prøve seg på audition i Trondheim, Bergen og Oslo. Av disse har 32 personer blitt plukket ut som skuespillere, sangere og dansere.

Andre navn på rollelisten er:

Arlene Wilkes og Kjersti Elvik som Donnas venner Tanya og Rosie

Paul Ottar Haga, Heine Totland og Nils Christian Fossdal som de tre potensielle fedrene Bill, Harry og Sam

Espen Grjotheim som Sofies forlovede Sky

Anette Amelia Larsen og Mari Kjølstad som Sofies venner Ali og Lisa,

Jon Henrik Eikli Yuen og Anders Dahlen som Skys venner Eddie og Pepper

Resten av ensemblet består av: May Schjørlien, Guro Dugstad, Trond Teigen, Allister Svein Kindingstad, Øyvind Boye Hansen Løvold, Ellinor Nilsson, Linda Fredriksen, Sofie Bjerketvedt, Eivind Dundas Andersen, Vegard Kristiansen, Anthony Robinson, Anna Afzelius og Emmi Christensson.

Paul Garrington skal være internasjonal regissør for musikalen, mens Andrew Wale er tilknyttet regissør og Johan Osuldsen blir forestillingens norske regissør. Musikalsk ansvarlig blir Anders Eljas og Maria Mediaas skal produsere musikalen.

Ingrid Bjørnov har stått for oversettelsen av Abba-sangene og Linn Skåber har oversatt manuset.

Populær musikal
Musikalen er skrevet av Judy Cramer, Richard East og Björn Ulvaeus. Musikk og tekst er skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Publikum kan glede seg til å høre hiter som «Thank You For The Music», «Dancing Queen», «Super Trouper» og «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)».

I 1999 hadde «Mamma Mia!» verdenspremiere, og i 2000 ble den satt opp i Canada. Samme år startet den første turneen i USA og i 2001 fikk forestillingen Broadway-premiere. Siden har musikalen blitt oversatt til flere språk og blant annet blitt satt opp i Hamburg, Tokyo, Madrid, Moskva og Stockholm. Hittil har den blitt sett av mer enn 30 millioner mennesker.

10. juli har filmversjonen av musikalen premiere. Her spiller blant annet skuespillere som Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth og Stellan Skarsgård. Amanda Seyfried har rollen som Sophie.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken