(iFinnmark): Ifølge Allan Bjerkan i Norskeautomater skulle 59-åringen satse 1.000 norske kroner, men ved en feiltakelse trykket han på «euro» Dermed ble 1.000 kroner til rundt 10.000 kroner.

I pressemeldingen fra Norskeautomater sier 59-åringen: «Jeg er vel ikke overtroisk, men fredag den 13. ble en merkelig dag. Som jeg fortalte per telefon så satte jeg inn 1.000 euro i stedet for 1.000 kroner. Jeg prøvde å stanse transaksjonen, men det var for seint, så det var vel kanskje en mening med det hele.»

59-åringen ønsker ikke å stå fram i media.

– Det kan jeg ærlig talt godt forstå, sier Allan Bjerkan som sitter sammen med 15 andre ansatte på kontoret til Norskeautomater i Malta.

– 26 millioner kroner er en stor sum. Den nyrike hammerfestingen var selv ganske fortumlet da han første gang ringte oss fredag den 13. straks jackpoten var et faktum. Han hadde ikke trodd sine egne øyne da han først så summen på skjermen, og ringte vår livesupport som kunne bekrefte jackpoten, sier Bjerkan til iFinnmark.

59-åringen har fått tilbud om profesjonell finansrådgivning, noe han skal ha takket ja til.

Pengene vil bli overført per bank i løpet av de nærmeste dagene og om 59-åringene må betale skatt av gevinsten mener Bjerkan må være et skjønnsspørsmål hos skattemyndighetene.

– I skattereglene heter det at gevinster fra Norsk Tipping må ikke skattes for, og heller ikke tilsvarende spill. Norsk Tipping har også spill på nett, så jeg vil jo si at Norskeautomater er et tilsvarende. Men som sagt; det blir vel et skjønnsspørsmål, sier han til iFinnmark.

– Hvorfor holder dere til i Malta?

– I Norge er det kun Norsk Tipping som får lisens til å drive med pengespill. Derfor driver vi på maltesisk lisens.

Ifølge Bjerkan har Norskeautomater rundt 30.000 registrerte spillkunder i Norge.

– Hva med alle dem som lider av spilleavhengighet?

– Vi har systemer som fanger opp disse. Vi har også systemer på plass som begrenser beløpet hos folk med problemer.

– Hvordan merker dere at folk har problemer?

– Det merker vi både på spillemønster, på meldinger og når vi prater med dem, sier Bjerkan.

Les flere saker hos iFinnmark.