Gå til sidens hovedinnhold

Mann banket av jente-gjeng

Politiet trodde 18-åringen hadde banket tre jenter, men under rettssaken viste det seg at det var han som var offeret.

Da misforståelsen ble oppdaget, ble sotramannen renvasket i Nordhordland tingrett.

Overbeviste aktor
18-åringen bedyret sin uskyld da saken var til behandling mandag, og etter at han hadde forklart seg, var til og med aktor Elisabeth Deinboll overbevist og begjærte ham frifunnet.

For retten måtte etterhvert innse at det ikke var 18-åringen som var agitator, men de tre jentene han var tiltalt for å ha banket opp. Alle fire var på fest i Øygarden i november 2005 da overfallet skjedde. 18-åringen ville vekke en av festdeltakerne som lå og sov tungt på sofaen, og benyttet både vann og lette klask i ansiktet. Metodene hans gjorde at en av jentene hisset seg opp. Skjellordene flakset begge veier før de ble avbrutt av slag og spark.

Kastet sko
Snart kastet de to andre jentene seg inn i slagsmålet. Den sterkt pressede 18-åringen forsøkte å forlate festen, men ble forfulgt av de illsinte jentene. Det eneste han hadde å forsvare seg med var en sko, som han kastet i ansiktet på to av jentene, før en av dem fikk et spark i magen.

18-åringen ble anmeldt for vold mot jentene, og en tiltale ble tatt ut fire måneder etter slagsmålet. Men i retten ble både skokastingen og sparkene ansett som berettiget gjengjeldelse etter en kraftig oppbanking fra jentegjengen. 18-åringen kunne dermed forlate rettssalen med rent rulleblad.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året