Mann er ikke det første norske magasinet på Ipad, men det er det første for oss mannfolk, nest etter oss på Side3 da...

Ipad-versjonen av herremagasinet skulle vært lansert i romjulen, men Apple hadde sine egne meninger om innholdet, noe som utsatte lanseringen et par uker. Nå er programmet godkjent, og det første digitale nummeret er i skrivende stund tilgjengelig i App Store for 45 kroner.

- Det er gledelig at Steve Jobs og Apple har sluppet Tone Damli Aaberge, Rachel Nordtømme og Isabella Martinsen gjennom nåløyet, sier Mann-redaktør Knut Christian Moeng.

Side3 har allerede lest utgaven, som lanseres som en reisespesial. Bladet er på litt over 200 megabyte, så det tar litt tid å laste ned - avhengig av netthastigheten din. Du kan ikke åpne programmet før alt innholdet er lastet ned, men fordelen er at du da slipper å vente på at bilder og innhold skal lastes inn når du først er i gang.

Interessert i nettbrett? Da kan vi anbefale disse sakene:

Innholdsfortegnelsen viser at du får du et fullgodt magasin også på Ipad, og det skulle vel også bare mangle når du betaler 45 kroner. Magasinet er på hele 120 sider.

Strålende navigasjon

Magasiner på Ipad har så langt vært litt så som, og selv det anerkjente Wired Magazine har slitt med å gjøre navigasjonen enkel. Det er tydelig at utviklerne av applikasjonen har tenkt en del på hvordan leseren lett skal kunne navigere og orientere seg i innholdet, og bruker blant annet piler som visuelle hjelpemidler for å forklare nye lesere hvordan magasinet er satt sammen.

Hver nye artikkel finner du ved å forflytte deg horisontalt gjennom magasinet, altså ved å flippe fra side til som om det var et vanlig blad. Skal du lese artikkelen, begynner du å bevege deg på en vertikal linje, omtrent som om det var en nettside.

Visuelt er Mann på Ipad svært pent å se på, med lekre bilder, pen layout og gode grafiske elementer som i tillegg hjelper leseren gjennom magasinet.

Ved å klikke på «listeknappen» får du også opp alt innholdet i magasinet, og kan hoppe rett dit du vil uten å måtte bla deg gjennom hele magasinet. Dette setter i alle fall vi som surfer mye på nett pris på.

Foruten fokuset på reisereportasjene inneholder Mann på Ipad den samme miksen som papirbladet. Gode reportasjer, listesaker, gadgets, sextips og ikke minst en sunn dose babes. Trekkplasteret i jomfrumagasinet er Tone Damli Aaberge og Manns kåring av de hotteste damene de har hatt på forsiden sin.

Flere bilder i neste nummer?

Mann har forsøkt seg med litt interaktivt innhold, men vi synes de kunne gjort dette bedre. I babespesialen kunne de med fordel ha hatt mange flere bilder av hver dame, slik det gjøres med Tone Damli Aaberge.

Mann kjører en listesak med de 10 råeste bilene, og her starter lyden av en hvinende motor automatisk. Det er fyfy etter vår mening - og sikkert samtlige passasjerer som sitter ved siden av deg på bussen.

Jo mer innhold, jo større blir applikasjonen og jo lengre tid tar det å laste den ned. Noen ekstra bilder tar imidlertid ikke mye plass. Men alt i alt - Mann leverer en solid digital utgave av magasinet sitt.

- Dette er spennende og en helt riktig satsning for oss. Vår målgruppe er opptatt av innovasjon og av å være tidlig ute med det aller siste. Nå kan vi imøtekomme det ved å være først ute med en egen versjon for mediebrett, sier Moeng.