(Drammens Tidende)

ØVRE EIKER: Politiet har satt i gang en storstilt jakt etter en mann som er siktet for drapet på en mann i 70-årene lille julaften.

– Siktede var et av flere navn som ble nevnt tidlig, og etterforskningen som går på vitneavhør har vist at det er grunn til å sikte ham for drapet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen.

Politiet har oppsøkt flere adresser, men har foreløpig ikke vært i kontakt med siktede. Nå etterlyser de både mannen og en brun Toyota Rav4 2014-modell.

– Vi har grunn til å tro at siktede disponerer bilen vi etterlyser. Politiet ønsker nå informasjon fra publikum for å kartlegge hans bevegelser i tiden før og etter drapet, sier politiadvokaten.

Har relasjon

Mannen som nå er siktet har en relasjon til avdøde, men politiet ønsker ikke å utdype denne relasjonen. Vedkommende er ikke en kjenning av politiet. Det er foreløpig ukjent for politiadvokaten om den siktede er tidligere straffet.

– Han er ikke bosatt i Buskerud, men har en tilknytning til distriktet, sier Svane Mathiassen.

Politiadvokaten sier at de har dannet et bilde av et potensielt motiv for drapet.

– I løpet av etterforskningen som har pågått siden mandag kveld har vi dannet et bilde av noe som kan være et motiv, men dette ønsker vi ikke å utdype, sier hun.

Politiet ønsker tips fra publikum på 969 45 611 eller på 02800.

Saken fortsetter under bildet

Trolig ikke farlig

Politiet tror ikke at den siktede mannen er farlig for andre.

– Det er ingenting som tyder på at dette var et tilfeldig drap på åpen gate, og sånn sett er det ikke noe som skulle tilsi at han er farlig for andre. Men samtidig er han siktet for en alvorlig forbrytelse, sier hun.

Det er ikke andre mistenkte eller involverte i drapet ifølge politiadvokaten.

Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen i 70-årene var blitt utsatt for en kriminell handling.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier Svane Mathiassen.

Videodokumentasjon

Svane Mathiassen vil ikke å kommentere om den etterlyste bilen er blitt observert på åstedet. Politiet ønsker nå informasjon om bilens bevegelser før og etter drapstidspunktet – også utenfor Buskerud.

– Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen. Vi har innhentet videodokumentasjon, tatt imot og gått gjennom tips, og har gjennomført en rekke vitneavhør.

Gikk tur med hunden

Det var klokken 19.37 mandag kveld 23. desember at avdøde ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende. Mannen ble behandlet av helsepersonell for skadene, men ble erklært død på stedet klokken 20.24.

Ifølge politiet var mannen ute på tur med hunden sin, og var trolig innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00.

Drammens Tidende har vært i kontakt med flere som sier de hørte smell i 19.30-tiden, men politiet har foreløpig ikke villet kommentere om avdøde ble skutt.