(SIDE2): - Jeg er en artist som spesialiserer meg på å ha det moro, sier MANN til Side2.

MANN - eller Dijon Thamas Sheriff som han heter - er bare 19 år, men har allerede gjort låter med 50 Cent, Jason Derulo og Snoop Dogg. Mest kjent er «Buzzin» med 50 Cent, hvis video har blitt sett på YouTube godt over 10 millioner ganger.

- Jeg ble utrolig glad da jeg hørte 50 Cent var interessert i å samarbeide, men også forvirret. Jeg skjønte ikke hvordan han kunne vite hvem jeg var, sier MANN, som sier han var spent på å møte den eldre rapperen før første møte.

- Selvsagt var jeg spent på å møte han. Men han var en kul og avslappet type, som har lært meg mye om bransjen og vist hvor mye hardt arbeid som må til for å klare det.

- Upbeat og lystig
MANN begynte karrieren tidlige. Allerede som barn drev han med musikk, og som 14 åring begynte han å rappe - ifølge seg selv i en litt hardere stil enn det han bedriver nå.

- Inspirasjonen min er mitt eget liv, det som skjer meg. Jeg ønsker å lage upbeat og lystig musikk, selv om tema og tekst kan være trist, forteller MANN, som sier han er overlykkelig over mottakelsen han har fått av fansen.

- De positive tilbakemeldingene betyr alt for meg! Jeg visste ikke på forhånd hvordan musikken min ville bli mottatt, om noen ville like det. Derfor er det en lettelse og veldig moro at det har gått så bra, sier han, og forteller at han aldri hadde trodd han skulle få oppleve å reise USA og Europa rundt for å promotere seg selv.

- Det er utrolig, jeg har ennå ikke helt skjønt det og tar det fremdeles inn. Men jeg verdsetter muligheten enormt.

HTML EMBED

Familieforhold
19-åringen er oppvokst i USA, nærmere bestemt vestsiden av Los Angeles, med kun mamma og en fetter i huset.

- Faren min forlot oss da jeg ble født, men jeg synes ikke selv jeg er en typisk gutt som vokser opp med bare mor til stede. Jeg og mamma har et veldig nært forhold, mens de fleste jeg kjenner som vokste opp uten far, heller ikke har et særlig godt forhold til moren sin.

At familierelasjoner er viktig for 19-åringen, gjenspeiler seg også i valg av artistnavn.

- Jeg har alltid vært veslevoksen av meg, og jeg har alltid ønsket å være eldre enn jeg er . Som liten ble jeg kalt «little man». Betydningen ville jeg beholde som rapper, jeg føler låtene mine virker eldre enn alderen min tilsier. Da ble det MANN.

Selv om han verdsetter familie, har han ikke selv noen utkåret for øyeblikket.

- Nei, jeg har ingen kjæreste nå. Det er mange jeg er veldig glad i, men ingen som er den spesielle jenta, nei.

Mr Smith
Målet er langt fra nådd med debutskiva, og planene fremover involverer langt mer enn bare musikk. Så selv om han trekker fram N.A.S. som et av sine største forbilder, er det en annen artist han ønsker å sammenligne seg mest med.

- Jeg har lyst på suksess med musikken, men også med film. Jeg vil gjøre ting som inspirerer folk, men jeg vil gjøre det på min måte. Will Smith ligger nærmest til det jeg ønsker, han har fått det til i musikk, film og på en morsom måte - men jeg vil altså gjøre det på min måte.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED