Vi menn har en tendens til å føle oss uovervinnelige, særlig i våre yngre år. Men med tiden kommer en snikende følelse av at det muligens ikke stemmer. Man begynner å tenke på alt som kan gå galt når du dropper de to meterne på ski, ikke hvor deilig det er å kjenne rushet i kroppen.

Vet du hva det kommer av? Du begynner – skrekk og gru – å bli eldre. Her er fem andre tegn vi håper det blir lenge til vi kan krysse av for.

1. Du snakker om været

Det er en klisjé, men det er en grunn til at ting blir klisjeer. Det er noe i det. Når du tar deg i å synes alt vær er interessant uansett hva du skal, og hvordan være er, når du bare elsker å snakke om været med alt og alle – ja, da begynner å du å dra på årene.

2. Du snakker med deg selv

Å snakke litt med deg selv hjemme på privaten, når ingen andre hører det, er ikke noe å tenke på. Alle gjør det fra tid til annen. Men når du begynner å gi såpass blaffen at du prater høyt til deg selv på bussen, på butikken og på konditoriet over en fersk marvpostei – ja, da er du langt forbi pensjonsalder.

3. Du sparer på alt

«Det kan jo hende jeg får bruk for den...», tenker du, og legger den ikke-reparer-bare klokken i skuffen. Du kan trøste deg med at det nok ikke er mange år før arvingene dine rydder ut, og kaster den for deg

4. Ferie – for å sove

Husker du gamle dager, da du dro på ferie sammen med alle de andre single og festglade menneskene, danset natten gjennom, koste deg på stranden hele dag og flørtet med de søte jentene? Og nå? Leter du etter de roligste stedene, så det ikke skal gå ut over nattesøvnen din? Ai, ai, ai...

5. Du blir overrasket over speilbildet ditt

Og det er ikke fordi du ser enda bedre ut enn den 20-åringen du forestiller deg at du der... På en annen side. Unge kvinner fantaserer om menn eldre enn seg selv – du utstråler myndighet og fremstår som distingvert.

Nå alt kommer til alt, du er like attraktiv nå som du var da. Du har til og med kanskje høynet nivået litt. Det er, rett og slett, deilig å være mann.