Gå til sidens hovedinnhold

Mannen som leverer

Elvis Costello er mannen som stadig leverer og overrasker. I kveld, fredag, spiller han på Rockefeller, og nå har han skrevet opera om HC Andersen.

Allerede i mars 2004 ble det kjent at Elvis Costello skriver den store 200-års jubileumsoperaen over HC Andersens liv.

Det er det nye store danske operahuset, som åpnet sist helg, som klarte å kapre Elvis Costello. Operaen handler om HC Andersens liv og umulige romanse med en ung, svensk kvinne.

Tungt og mørk
Men det er albumet «The Delivery Man» som er årsaken til at Elvis Costello er i Oslo i kveld, fredag, sammen med The Impostors. Albumet har fått anmelderne til å mene at Costello har vendt tilbake til sine røtter.

- Det er mye tungt og mørkt materiale på «The Delivery Man». Men når du fremfører noe på scenen, skal det være med overskudd og glede, sa Elvis Costello nylig til Aftenposten.

Det er fremdeles billetter igjen til kveldens konsret for de som ikke har sikret seg.

Albumet «The Delivery Man» er egentlig en historie om forskjellige fiktive mennesker., en historie Costello opprinnelig skrev som en novelle for flere år siden.

Glede med Diana

Costellos siste album er blitt til mellom både «When I Was Cruel», og ikke minst «North», der flere av låtene er signert Diana Krall, som Costello er gift med.

- Det var en glede å jobbe med Diana. Det blir mer personlig, men man blir ikke mindre streng av den grunn, sa han i et intervju med Rolling Stone.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken