(SIDE2:) Mannlig brystreduksjon er det inngrepet innen kosmetisk kirurgi som øker mest for andre året på rad i Storbritannia, ifølge britiske BBCNews.

Antall inngrep økte fra 323 i 2008 til 581 operasjoner i fjor.

Tallene er hentet fra British Association of Aesthetic Plastic Surgeons.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Nesa på topp
De vanligste inngrepene for menn er å operere på nesen, eller fikse huden rundt øynene. Årsaken til at stadig flere menn ønsker å korrigere sine såkalte «mannepupper» er på grunn av magasiner, mener kirurg Rajiv Grover. Han sier at inngrepet ikke er spesielt nytt, men fokus fra media på dette har ført til en økning.

- Mange menn føler press fra manneblader, en type magasiner som ikke ble publisert for fem til ti år siden. De innser nå at de kan få gjort noe med problemet, sier han til BBC.

Grover understreker at menn generelt kan gjøre mye på egen hånd for å unngå kirurgi. Endring av livsstil kan fjerne mannebrystene.

- I mange tilfeller har overvekt skylden. Vi sier derfor ofte til menn at de bør se på livsstilen sin før de tyr til skalpellen.

Fettsuging hos menn
Også i Norge utføres brystreduksjon for menn. På Colosseum klinikken i Oslo skrives det at brystene er det vanligste behandlingsområdet for fettsuging hos menn. Et brystinngrep for menn koster 20.000 kroner, ifølge klinikkens hjemmeside.