Gå til sidens hovedinnhold

- Vi skal vinne milliardsøksmålet

Sluggeradvokaten som forsvarer Terra-kommunene er sikker i sin sak.

- Dette skal vi vinne, sier advokat Marc E. Kasowitz, partner og grunnlegger av advokatfirmaet Kasowitz, Benson, Torres & Friedman LLP på Manhattan i New York, til NA24.

Kasowitz er advokatsluggeren som skal lede søksmålet til Terra Securities konkursbo og de syv kommunene, Bremanger, Hattfjelldal, Hemnes, Kvinesdal, Narvik, Rana og Vik mot bankgiganten Citigroup etter den såkalte «Terra-skandalen».

Møter selv i retten
Tirsdag ble det klart at konkursboet og kraftkommunene saksøker det amerikanske finanskonsernet for mer enn 200 millioner dollar, eller over 1,2 milliarder kroner. Kasowitz skal føre saken sammen med tre andre advokater.

- Jeg vil selv delta i retten i saken mot Citigroup. Men min advokatkollega Michael Fay vil være hovedsaksfører, sier han til NA24.

Amerikansk domstol
Stevningen fra kraftkommunene, som i Norge ledes av bobestyrer Jon Skjørshammer i advokatfirma Selmer, ble mandag levert til den amerikanske domstolen i New York.

Skjørshammer sa på pressekonferansen tirsdag at det finnes muligheter for at Citigroup vil jobbe for at rettssaken skal gå i enten Storbritannia eller Norge. Men det avvises kontant av Kasowitz.

- Det er helt klart en mulighet at Citigroup vil gjøre sitt for at saken blir flyttet herfra, men jeg er ganske sikker på at den vil gå i New York, sier han.

Les mer: Har ansatt Donald Trumps advokat

Tidsaspektet
Kasowitz sier det er vanskelig å si noe om tidsaspektet i en slik sak, men stevningen er levert. Nå venter man på Citigroups tilbakemelding på stevningen.

- Vi mener at det ikke er grunnlag for dette søksmålet. Som Citi har sagt hele tiden; vi er sikre på at risikoen med å investere i produktene ble opplyst om i materialet som ble gitt til Terra Securities. Vi vil sterkt forsvare vårt syn, meldte Citi-talsmann i Europa Adam Castellani til NA24 tirsdag.

- Jeg håper vi er i retten så snart som mulig, innen 1–2 år tror jeg, sier Kasowitz.

Tiden i retten er umulig å fastslå, siden det varierer så mye fra sak til sak.

- Er det utfordrende å gå til sak mot en så stor kjempe som Citi?

- Hehe, det er ikke så stort lengre, i hvert fall mindre enn de var. Men vi går til sak mot slike konsern hele tiden, og det er vår spesialitet, sier han.

Han kjenner ikke til om Citigroup har søkt juridisk bistand i Norge før saken.

Donald i retten
Marc E. Kasowitz er blant annet advokaten til den verdenskjente milliardæren Donald Trump, noe som vel skulle tilsi at han ikke gir opp med det første

I sommer har Kasowitz i hvert fall måttet møte i retten for å forsvare Trumps ære.

- Donald var en spennende å jobbe med, og en god person med stor selvtillit, sier han og legger til at han tror Terra som klient skal få en god rettsbehandling.

- Tror du at du vinner saken for Terra?

- Ja, det tror jeg, sier han selvsikkert.

Kommentarer til denne saken