(SIDE2:) Etter «Kon Tiki» og hyringen av Sandberg/Rønning til «Pirates of the Carribean 5», har den norske regissørduoen blitt populære i Hollywood.

Nå har streamingtjenesten Netflix gitt dem jobben å lage TV-serien basert på Marco Polos opplevelser.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

For ikke lenge siden var Sandberg og Rønning i Venezia der de så på innspillingssteder. Dette var altså ikke for «Pirates 5», men for TV-serien.

Marco Polos fantastiske eventyr – en fortelling om politikk, manipulering og krigføring mellom stormakter – får premiere i alle land hvor Netflix er tilgjengelig mot slutten av 2014., heter det i en pressemelding fra Netflix.

Produsent er det anerkjente The Weinstein Company.

Innspillingen av det ni kapittel lange eventyret starter om kort tid, i nye Pinewood Studios i Malaysia og vil inkludere skuespillere fra flere ulike deler av verden.

Oppstarten av TV-serien betyr i alle fall at det ikke blir noe «Pirates 5» i år. Filmen er fremdeles i manusfasen og skal da ikke «sjøsettes» før Marco Polo har gått i land for Rønning og Sandberg.

Regissørduoen ble sist omtalt her på Side2 da det ble klart at de ville ta Pia Tjelta-thrilleren «Amnesia» til USA . Sandberg og Rønning inviterte regissør og manusforfatter Nini Bull Robsahm over til å presentere filmen og snakke med deres kontakter for en eventuell nyinnspilling.

LES MER:

Denne mannen vil du se mer til
Skuespillerkrangel i «Beatles»
Har lovet «Odda» rolle i Pirates